Image default
Tudástár - minden érdekesség

Ferenc pápa kiskori álma

Elárulta mit szeretett volna lenni, ha felnő .Nem pápa, de még csak nem is pap.
  Ferenc pápa kiskori álma

A titkot egy a holland fedél nélküliek által kiadott lapnak mondta el, akiknek – ez is jellemző rá – elsőként ő adott interjút az egyházi méltóságok közül. Mint mondta, először négy éves volt, amikor megkérdezték tőle, hogy mi lesz, ha nagy lesz, és magabiztosan azt válaszolta, hogy HENTES – olvasni a globoport.hu oldalán.

Ami persze nem meglepő, hiszen az ő kisfiúkorában Argentína, mint a világ egyik legnagyobb marhahús termelője igazán a hentesek paradicsoma volt, és igen menő lehetett a húsokkal dolgozni. A jelenlegi pápa, aki úgy tűnik, megújtja a katolikus egyházat, egyébként ha hentes nem is lett, de mindenképpen cirkalmas úton jutott el odáig, hogy pap, majd főpap legyen.

Az ötgyermekes olasz bevándorló családban ő volt a legidősebb fiú, így igyekeztek őt taníttatni. Először vegyésztechnikusi papírt szerzett, de érezte, hogy ennél azért többre hivatott. Novíciusként belépett a jezsuita rendbe, de a teológia mellett világi – irodalmi, filozófiai – tanulmányokat is folytatott hazájában és Chilében. Csak 1969-ben – 33 éves korában – szentelték pappá.

 

Forrás: vilagszam

 

Hasonló hírek

Gordon Cooper asztronauta: Egy UFO szállt le 1957-ben az Edwards légibázis közelében

Edit

Most jelentették be a tudósok: hátborzongató leletre bukkantak Luxorban

Mazsi

Hat ismeretlen objektum lépett be a Föld légkörbe!

Mazsi