Hirmagazin.eu
Főoldal » Ferenc pápa kiskori álma
Tudástár - minden érdekesség

Ferenc pápa kiskori álma

Elárulta mit szeretett volna lenni, ha felnő .Nem pápa, de még csak nem is pap.
  Ferenc pápa kiskori álma

A titkot egy a holland fedél nélküliek által kiadott lapnak mondta el, akiknek – ez is jellemző rá – elsőként ő adott interjút az egyházi méltóságok közül. Mint mondta, először négy éves volt, amikor megkérdezték tőle, hogy mi lesz, ha nagy lesz, és magabiztosan azt válaszolta, hogy HENTES – olvasni a globoport.hu oldalán.

Ami persze nem meglepő, hiszen az ő kisfiúkorában Argentína, mint a világ egyik legnagyobb marhahús termelője igazán a hentesek paradicsoma volt, és igen menő lehetett a húsokkal dolgozni. A jelenlegi pápa, aki úgy tűnik, megújtja a katolikus egyházat, egyébként ha hentes nem is lett, de mindenképpen cirkalmas úton jutott el odáig, hogy pap, majd főpap legyen.

Az ötgyermekes olasz bevándorló családban ő volt a legidősebb fiú, így igyekeztek őt taníttatni. Először vegyésztechnikusi papírt szerzett, de érezte, hogy ennél azért többre hivatott. Novíciusként belépett a jezsuita rendbe, de a teológia mellett világi – irodalmi, filozófiai – tanulmányokat is folytatott hazájában és Chilében. Csak 1969-ben – 33 éves korában – szentelték pappá.

 

Forrás: vilagszam

 

Hasonló hírek

Ki hallott már ilyet? Kiderült, hogy ez a nő önmaga ikertestvére és az is, hogy az ikertestvér a gyermekei anyja!

Mazsi

Mi lehet ez? Egy egész város keresi a bizarr lófejű lényt

Mazsi

Élőben közvetítik egy ókori szarkofág felnyitását Egyiptomból

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------