Hirmagazin.eu
Főoldal » Ferenc pápa: a gondoskodás és a lélek sokat tehet a szeretet találékonyságával
Külföld

Ferenc pápa: a gondoskodás és a lélek sokat tehet a szeretet találékonyságával

Ferenc pápa világszerte arra intette az embereket, hogy őrizzék meg a hitüket, és nyújtsanak vigaszt egymásnak az új típusú koronavírus-járvány adta nehéz időkben.

“Nehéz pillanat ez mindannyiunknak. Nagyon sokak számára megpróbáltatás” – hangsúlyozta a katolikus egyházfő este közzétett videóüzenetében.

Ugyanakkor felszólította az embereket, hogy legyenek nagylelkűek, segítsenek a rászorulókon, a magányosoknak pedig telefonon vagy a közösségi médián keresztül nyújtsanak vigaszt.

Ferenc pápa beszédében mindenekelőtt az idős embereket, a hajléktalanokat, a börtönökben raboskodókat, a járványban elhunytak hozzátartozóit, a munkahelyük miatt aggódókat, illetve a kórházakban dolgozó és a nélkülözhetetlen társadalmi szolgáltatásokat végző “hősöket” emelte ki, akiknek támogatásra van szükségük.

“Még akkor is, ha külön vagyunk, a gondoskodás és a lélek sokat tehet a szeretet találékonyságával”

– hangoztatta.

A 83 éves egyházfő az Olaszországot különösen hevesen sújtó Covid-19-járvány miatt nem jelenik meg a nyilvánosság előtt. A Vatikán már március közepén közölte, hogy a Ferenc pápa vezette húsvéti szertartásokat kivétel nélkül hívők nélkül mutatják be a Szent Péter-bazilikában.

Videoüzenetében Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a húsvétot az idén valóban különleges körülmények között fogják megünnepelni. Jézus feltámadására utalva Ferenc pápa mindemellett reményét fejezte ki, hogy jobb idők jönnek el, amikor “sikerül megszabadulnunk a gonosztól és a pandémiától”. “A remény nem okoz csalódást, mert nem csupán egy látomás” – hangsúlyozta.

Ferenc pápa a járvány sújtotta Bergamo városi kórházának 60 ezer euró személyes támogatást ajánlott fel.

“A szentatya ezzel a gesztussal jelezte, hogy közel áll a hívekhez, az elhunytak hozzátartozóihoz és az egészségügyi dolgozókhoz” – közölte a bergamói egyházmegye. Több pap is elhunyt a kórban a lombardiai régióban.

Olaszországban még mindig 700 felett van a járványban naponta elhunytak száma, amely február 21. óta elérte a 14 681-et – közölte péntek esti tájékoztatóján a polgári védelem. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt elenyésző mértékben csökkent: az elmúlt napi 2477-hez képest 2339-re. Az elmúlt napban a betegségben elhunytak száma 766 volt, a megelőző 760-hoz képest. A bizonyítottan fertőzöttek száma összesen 119 827.

A márciusban bevezetett szigorú óvintézkedések, amelyeket a kormány egyelőre április 13-ig hosszabbított meg, akár május közepéig is eltarthatnak – hangoztatta a polgári védelem vezetője.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Reuters/Yara Nardi
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Totális készültség, rettegnek a repülőtereken

Mazsi

Lézerágyút tesztel Amerika

Géza

Észak-Korea jelentősen bővítette egyik rakétaközpontját

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------