Hirmagazin.eu
Főoldal » Fenyő-gyilkosság: több mint egyórás vallomást olvasott fel Gyárfás Tamás – fotók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fenyő-gyilkosság: több mint egyórás vallomást olvasott fel Gyárfás Tamás – fotók

Tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén kedden.

Kedden délelőtt áll bíróság elé Gyárfás, akit az ügyészség felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolt meg július végén az 1998-as Fenyő-gyilkosság ügyében, mivel a nyomozás során megerősödött a gyanú, hogy valóban ő adott parancsot riválisa megölésére. Ezért a vádiratban 12 év szabadságvesztés kiszabását indítványozzák, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.

hvg.hu-nak Gyárfás a helyszínre érkezve azt mondta:

“Nincs mit beismernem”

Gyárfás a tárgyaláson megtiltotta, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla. Az előkészítő ülés reggel 9-kor kezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

A vádirat ismertetésével kezdtek: mint elhangzott Gyárfás Tamás vádlott és a sértett Fenyő János között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt a gyilkossággal, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. A vád szerint Portik a megbízást elfogadta, és rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Josef Rohácot a sértett megölésére. Rohác 1998. február 11-én a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó sértettet egy gépfegyverrel kivégezte. Gyárfást 2018. április 17-én gyanúsította meg a rendőrség azon hangfelvételek alapján, melyeket Portik Tamás készített a Gyárfással folytatott beszélgetésekről 2002-2004 között.

A vádirat ismertetése után Gyárfást hallgatta meg a bíróság, aki nem ismerte be bűnösségét.

“Nincs mit beismernem” – hangzott el újra.

Ezután bejelentette, hogy vallomást tesz, amit fel szeretne olvasni. A több mint egyórás vallomásában többek között azzal érvelt, hogy személyiségétől idegen az erőszak, Fenyő Jánossal fennálló lényeges nézeteltérései pedig már jóval a gyilkosság előtt rendeződtek.

Szerinte az ügyészség feltételezése abszurd, az ő személyiségétől idegen az erőszak. Fenyő Jánossal fennálló lényeges nézeteltérései pedig már több mint egy évvel a gyilkosság előtt lezárultak, ezért nem is állt érdekében megöletni riválisát.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Tasnádi Péter éveken át teljesen mást mondott a történtekről, az inkriminált hangfelvételekkel pedig Portik csapdát akart állítani, zsarolni akarta őt, továbbá az 515 perces hosszúságú, 2003-2004-ben készült felvételeken 3551 kihagyás, illetve számtalan nem érthető részlet van, ezért nem lehet alkalmas bizonyíték.

Mint mondta, hogy azért nem fordult a hatóságokhoz, mert félt a bűnözők bosszújától.

A törvényszék jövő februárra tűzte ki a következő tárgyalásokat, ahol folytatják Gyárfás Tamás meghallgatását.

A fotókat itt nézheted meg!

A tárgyalótermet elhagyva nyilatkozott is a sajtónak. Az ATV felvételét itt nézheti meg:

Gyárfás Tamás nyilatkozott a bíróságon

Gyárfás Tamás nyilatkozott a bíróságon

Közzétette: atv.hu – 2019. november 12., kedd

Forrás, fotó: Blikk.hu

 

 

Hasonló hírek

Szirtes Ági: Szívritmuszavaraim lettek Gothár Péter módszereitől

Géza

Fenyő-gyilkosság: tizenkét évet kaphat Gy. Tamás, ha beismeri bűnösségét

Mazsi

A csomagtartóba zárta feleségét egy férfi Dunakeszin

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------