Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Fenyegetés a rácsok mögül: az óvónő családjával is végezni akar a békásmegyeri gyilkos! Oszd meg!

Budapest − Végez velük, ha kijön a börtönből – ezt üzente a megölt békásmegyeri óvónő családjának L. József (67).

Míg a legtöbben menekülnének onnan, ahol végeztek egy szerettükkel, A. István, a lelőtt óvónő férje a gyász teljesen más módját választotta. A férfinak – állítása szerint – pont az ad erőt, hogy mindennap ott kell végigmennie, ahol vérbe fagyva látta a nejét, Hajnalt (†56).

– Együtt akarok élni az emlékekkel, nem kívánom elnyomni vagy eltemeti azokat magamban – osztotta meg az érzéseit az özvegy. – Ez csak úgy lehetséges, ha nem költözöm el, hanem abban a házban maradok, ahol nagyon boldog voltam a feleségemmel. Az, hogy mindennap látnom kell a helyet, ahol megölték, segít a jelenben maradni. Bármilyen szörnyű, tudomásul kell vennem, hogy innentől nélküle vezet az utam tovább. Ő volt a legjobb ember, akit valaha ismertem. Nagyon nehéz nélküle az élet, de neki is tartozom annyival, hogy nem omlok össze. A kisebbik fiam viszont úgy döntött, elköltözik. Minden az édesanyjára emlékezteti a házban, ami megviseli. Rendkívül közel álltak Hajnallal egymáshoz, nem tipikus szülő-gyerek viszony volt köztük, hanem őszinte barátság is – mesélte a gyászoló özvegy.

A kapun kilépő Hajnalra négy lövést adott le a gyilkosa / Foto: Blikk

István, ahogy közvetlenül a tragédia után, most sem haragszik fia barátnőjére.

– Ő nem tehet semmiről, nem az ő felelőssége, amit az apja tett. Sokan azt gondolták, szétszakítja szerelmüket ez a borzalom, ezzel ellentétben a fiammal még szorosabb lett a kapcsolatuk. A lány megpróbálta felvenni a börtönben ülő apjával a kapcsolatot, de ő kizárólag az ügyvédjével beszél. Egy ismerősünkön keresztül viszont megtudtuk, hogy a rácsok mögött állandóan azt hangoztatja: amint kijön, végez velünk is. Nem félünk, hiszen bízunk benne, hogy nagyon hosszú ideig a börtönben marad!

Mint megírtuk, tavaly novemberben az óvónő Hajnal kora reggel a munkahelyére tartott, amikor a házuktól pár méterre lelőtték. A gyilkos négyszer tüzelt: az asszony nem élte túl a támadást. Életét fia menyasszonyának apja oltotta ki: a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő L. József állítólag azért ölte meg leendő nászasszonyát, mert féltékeny volt arra, hogy lánya pótanyaként szerette Hajnalt, tőle pedig egyre jobban eltávolodott.

A haláláig rács mögött maradhat

L. Józsefet előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A bíróság 10-20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti, de a legsúlyosabb esetben akár élete végéig börtönben maradhat.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Budapesti Rendőr-főkapitányság Nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi

info

Újabb holttestet találtak, ezúttal Csepelen

Géza

Füst miatt kellett kiüríteni a metróállomást a Széll Kálmán téren, tegnap este

Géza