Hirmagazin.eu
Főoldal » Feminista tüntetést és több tízezer nézős focimeccseket engedélyeztek a járvány elején Spanyolországban
Külföld

Feminista tüntetést és több tízezer nézős focimeccseket engedélyeztek a járvány elején Spanyolországban

A koronavírus miatt már többen haltak meg Spanyolországban, mint Kínában.

Míg Olaszországban 36 nap telt el a napi 3 000 fős új esetszámig azt követően, hogy megvolt az első 100 eset az országban, addig Spanyolországban csupán 22. Sajnálatos módon Spanyolországban nemcsak a vírus terjedésének sebessége gyorsul napról napra, hanem a halálozási ráta mértéke is, amely már most rosszabb helyzetet mutat, mint Olaszországban. A szocialista kormány rengeteg hibát elkövetett, politikai okokból több tízezres feminista tüntetést engedélyezett március 8-án Madridban és az egész országban, pedig már akkor volt járvány. Palóc André elemzése az Origónak.

Palóc André, a Századvég Alapítvány vezető elemzője.FORRÁS: KOZMA ZSUZSI

Sokakban fölmerülhet a kérdés, minek köszönhető, hogy Spanyolország, amelynek Olaszországnál több ideje volt felkészülni a járványra, és látta az ott felmerülő problémákat, mégis e súlyos helyzetbe jutott.

Nos, több spanyol szakértő szerint a probléma az országban régóta fennálló politikai, gazdasági és történelmi problémákban gyökeredzik, amelyek jelentősen megnehezítik a gyors és hatékony döntések meghozatalát a járvány kezelését illetően.

A spanyol közbeszéd egyik legégetőbb témája, hogy Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök a kisebbségi kormány megalakulását követően gyenge politikai talapzaton állt, és valószínűleg ezért nem szerette volna kockáztatni törékeny hatalmi helyzetét a nagy összejövetelek betiltásával. Ehelyett emberek tízezreit engedte még két hete is labdarúgó-mérkőzéseken részt venni, valamint március 8-án engedélyezett Madridban egy 120 ezer fős feminista felvonulást. De az ország más részén is voltak tüntetések.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. FORRÁS: AFP/ANADOLU AGENCY/BURAK AKBULUT

Az elmúlt két hétben azonban a válság már elérte a spanyol politikai elitet, María Begona Gómeznek, Pedro Sánchez feleségének március 14-én pozitív tesztje volt, valamint több miniszter is megfertőződött.

A spanyol baloldali kormány január 31-én erősítette meg az első koronavírusos esetet a Marokkótól nyugatra lévő Kanári-szigeteken. Ugyanezen a napon evakuálták a spanyol állampolgárokat Wuhanból. A koronavírus első pozitív tesztjét spanyol szárazföldön február 26-án mutatták ki. Akkoriban a spanyol orvosok arra panaszkodtak – ahogy egyikük egy, az El Pais-nak adott interjújában elmondta -, hogy nem tudtak engedély nélkül koronavírusteszteket végezni, csak influenzára vonatkozókat.

Hasonló hírek

Megérkezett: már Európában van a koronavírus!

Mazsi

Koronavírus: Franciaországban ismét háromszáz fölött a napi halálozás

Géza

Rendezett viszonyokat akar Juncker a Balkánon

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------