Hirmagazin.eu

Felvonulók üdvözölték a menekülteket a németországi Drezdában

 Aktuális hírek
  • Borzalom, ami a kókuszsírról kiderült Azt hitted, a kókuszzsír a lehető legegészségesebb zsiradék? Úgy tűnik, ez tévedés. Sőt, szakorvosok azt állítják ugyanolyan egészségtelen, mint az állati zsírok. De vajon miért? Az amerikai kutatók szerint a...
  • Ezért rettegett a Viszkis, hogy újra rabolni fog Szabadulása után még évekig kísértette a múlt. Nagy lelkierő kellett hozzá, hogy a viszkis rabló ne térjen újra a bűn útjára, de úgy fest, Ambrus Attilának sikerült végleg megváltoznia. Közel...
  • A Kossuth-díjas zenész magas láza miatt okozott pánikot Frenreisz Károly betegségre hivatkozva mondta le koncertjét, sokan aggódnak érte. Frenreisz Károly a Visegrock Fesztiválon jelentette be, hogy beteg, ezért nem tud fellépni. Ezután napokig nem lehetett elérni, ami miatt...
  • Új veszély leselkedik a magyar kirándulókra Nem elég, hogy agresszívan terjeszkedik, több hétig tartó fényérzékenységet is okoz egy Ázsiából származó gyomnövény, ami Bács-Kiskun megyében, főlek Kiskőrös és Kecel között jelent meg a napokban. Ez a Szosznovszkij-medvetalp,...
  • Újra együtt egykori férjével Keresztes Ildikó Hiába szakítottak évekkel ezelőtt, most ismét egymás életének részei lettek. Hiába váltak el ágytól-asztaltól, végleg mégsem szakadt el egymástól az egykori házaspár. Az énekesnő koncerttel kapcsolatos ügyeit ugyanis mostantól ismét...

Felvonulók üdvözölték a menekülteket a németországi Drezdában

Felvonulók üdvözölték a menekülteket a németországi Drezdában
augusztus 30
06:37 2015

forrás: MTI

Ezrek vonultak utcára szombaton a kelet-németországi Drezdában, hogy kifejezzék szolidaritásukat az Európába érkező menekültek iránt – jelentette az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

A demonstráció résztvevői azt szerették volna a világ tudomására hozni, hogy szívesen látják a menekülteket Szászország tartományban, ahol az utóbbi időben több idegenellenes támadás történt.

A menet a hasonló megmozdulásokról ismert szlogent skandálta: “Say it loud, say it clear, refugees are welcome here” (Mondd hangosan, mondd tisztán, a menekülteket itt szívesen látják).

A tüntetést a “Náciellenes Szövetség” nevű, a szélsőjobboldali erők elleni küzdelmet zászlójára tűző csoport szervezte. A rendezvényen nem történt semmilyen rendbontás, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A szervezők szerint ötezren, a rendőrség szerint ezren vettek részt a felvonuláson.

hirmagazin_2015-08-30_063605
Fotó: EPA/Oliver Killig

A Drezda mellett fekvő Heidenauban hatszáz menedékkérőnek rendeznek be szállást egy üresen álló barkácsáruházban, és az intézmény megnyitása ellen tüntető csoportok az előző hét végén többször is összecsaptak a rohamrendőrökkel. A zavargásokban több mint harminc rendőr megsebesült.

Németországban egyre több médium és közszereplő áll ki az országba érkező menekültek mellett. Szombaton a Bild című napilap azzal a felirattal jelent meg a címlapján, hogy “Segítünk”. Az újság meg akarja mutatni, hogy a harsány idegenellenes hangok nem a többségi társadalom álláspontját képviselik. A kezdeményezéshez a Der Spiegel és Süddeutsche Zeitung című lap is csatlakozott.

Németországba az idén 800 ezer menedékkérő érkezik a kormány előrejelzése szerint. Ez a tavalyi szám négyszerese, és azt jelenti, hogy Németország fogadja be az EU-ba érkező menedékkérők 40 százalékát.

Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke a Die Welt című német lap szombati számában megjelent nyilatkozatában kijelentette, hogy bizonyos európai országok “égbekiáltó kudarcai” tömegsírrá változtatják a Földközi-tengert, valamint borzasztó eseményekhez vezetnek a határokon. Nem az Európai Unió kudarcáról, hanem bizonyos tagállamokéról van szó – hangsúlyozta a német szociáldemokrata politikus, aki szerint azoknak a tagországoknak, amelyek visszautasították a közös uniós megoldásra vonatkozó javaslatokat, többet kell tenniük a válság rendezése érdekében.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
photographer-banner_468
tűzvédelem
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem
Hirdetés

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox