Főoldal » Felvitt egy raklapot az erkélyre, és döbbenetes, mit csinált belőle: stílusos ötleteket mutatunk pici balkonokhoz
Divat, szépségápolás

Felvitt egy raklapot az erkélyre, és döbbenetes, mit csinált belőle: stílusos ötleteket mutatunk pici balkonokhoz

Icipici erkélyből is lehet varázslatos városi menedék.

Egy erkély nyáron olyan, akár egy egészen apró, saját bejáratú nyaraló. Attól függően, hogy az ember hogyan rendezi be, elrepítheti a tengerpartra vagy a mesés keletre, mindeközben pedig ki sem kell tennie a lábát otthonról.

Ehhez nincs szükség hatalmas térre, elég néhány ötletes és olcsó megoldás, hogy a szűkös erkélyből elbűvölő kuckót teremtsen az ember, ahová jólesik elbújni a világ elől.

Kis erkély stílusosan

Már néhány raklap, pár puha párna és ízlésesen felaggatott tündérfény is elég, hogy kiszakítson a hétköznapok monotonitásából. Meríts ötleteket az alábbi, stílusosan berendezett, icipici, mégis varázslatos erkélyekből!

Néhány raklappal és pár párnával elképesztően otthonos, barátságos sarkot lehet létrehozni még egy icipici erkélyen is. Tökéletes kuckózásra és olvasásra a nyári estéken. Hangulatvilágítással pedig igazi romantikus menedék.
Ha nádszövettel borítod a korlátot, még a kíváncsi szemek elől is elrejtőzhetsz, ráadásul igazi vízparti hangulatot teremthetsz.
Praktikus ötlet lehet ládából kialakítani ülőkét. Mindössze néhány párna kell hozzá, és a belsejében könnyen tárolható bármi, amit védeni szeretne az ember az esőtől vagy az állatoktól.
Egy függőágy vagy függőkanapé azonnal a tengerpartra varázsolja az embert. Utóbbi egy kicsit drága, de előbbit akár saját kezűleg is el lehet készíteni, vagy viszonylag olcsón be is lehet szerezni.
Egy picit nagyobb erkélyre, magasabb belmagasságnál plafonra függesztett hintaágyat is be lehet szerezni.
Könnyű helyet spórolni egy hasonló, korlátra szerelhető asztallal. A romantikus hangulat is garantált, és még csak nem is kell hozzá nagy tér. A virágosládák pedig elférnek alatta.
A betondzsungelben az ember sokszor vágyik némi zöldre. Egy hasonló bambuszfallal vagy gyeptéglával könnyen a természetben érezheted magadat akkor is, ha igazából egy társasház erkélyén ülsz.
A rengeteg virág, amellett, hogy csodás illatot teremt, ugyanígy elrepít a természetbe, ráadásul gyönyörű térelválasztóként is funkcionálhat. Próbáld ki a teraszon az alábbi függőleges kertekvalamelyikét.
Ez kis színnel vidámságot, napfényt csempészhetsz az erkélyedre. Néhány élénk párna mindent feldob.

A képek forrása: Getty Images.

Hasonló hírek

Sminklemosás szabályai

info

A híres bőrgyógyász elmondja a titkot: szabadulj meg a barna foltoktól, öregségi ráncoktól

Mazsi

EZ A XXI. SZÁZAD

Géza