Hirmagazin.eu
Főoldal » Felvállalta a miniszter: meleg vagyok
Külföld

Felvállalta a miniszter: meleg vagyok

101780
Forrás: MTI | 2015. 01. 19. 06:33:00

A Fine Gael politikusa – akit Enda Kenny miniszterelnök lehetséges utódjaként emlegetnek a jobbközép párt élén – vasárnap az RTE ír televízióban vállalta fel nyíltan homoszexualitását. “Meleg vagyok. Ez nem titok, de nem is olyan dolog, amit mindenkinek tudnia kellett volna” – mondta a 36 éves miniszter. Bejelentése előtt felhívta telefonon a kormányfőt, hogy tájékoztassa őt. Enda Kenny támogatásáról biztosította a politikust, és üdvözölte döntését, hogy a nyilvánosság elé áll.

A római katolikus egyház az 1980-as évekig igen erős befolyással volt a belpolitikára Írországban, ahol csak 1993-ban szűnt meg a homoszexualitás törvényi tilalma. A nyugat-európai ország az egyház befolyásának – jórészt a papok gyerekmolesztálási botrányai miatti – csökkenésével párhuzamosan az elmúlt években sokkal elfogadóbb lett, és a kormány kezdeményezésére hamarosan népszavazást tartanak az azonos neműek közötti házasságkötés engedélyezéséről.

Leo Varadkar elmondta, hogy támogatja a referendumot, de nem fog kiemelkedő szerepet játszani a kormány kampányában. Felmérések szerint az írek többsége támogatja a melegházasságot.

Az azonos neműek házasságának legalizálásához alkotmánymódosításra van szükség, az alkotmányt pedig csak népszavazás útján lehet módosítani Írországban.

Hasonló hírek

Tűzparancsot kaptak a szombati tüntetésre a katonák Franciaországban

Géza

Állatvédők miatt pusztult el majdnem félezer kacsa

Mazsi

Ilyen eljárásra lehet számítani a Sargentini-jelentés után

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------