Image default

A bajor város egyik olyan iskolájában, ahol főleg migránsok tanulnak, több diák és egy tanár is tuberkulózist kapott.

TBC-s szomáliai migránsjárvány fenyeget Németországban. Kép: avilagtitkai.com

A fiatal bevándorlókat a munkaerőpiacra felkészíteni hívatott intézményben nyilvánvalóan megugrott a tbc-s megbetegedések száma — írja a Focus.

Január óta hat diákról és egy tanárnőről is kiderült, hogy tuberkulózisban szenved. A tbc, vagy tuberkulózis, magyarul gümőkor a 20. században és azt megelőzően a világ legelterjedtebb, legtöbb halálesetét okozó betegség volt. A 21. századra eljutottunk oda, hogy a fejlett világból szinte eltűnt ez a kór, Európában csak a Kárpátokon túl fordult elő nagyobb számban, azonban a világ szegényebb részein, így Ázsia egyes részein és Afrikában manapság sem ritka betegség.

Migránsok hozták be Európába a TBC-t. Kép: Origo.hu

A 2015 óta tömegével Európába érkező migránsoknak köszönhetően az öreg kontinensen is egyre több ilyen megbetegedés fordul elő, jó példa erre ez a legfrissebb németországi eset.

Focus is felhívja rá a figyelmet, hogy Németországban 2015 óta folyamatosan növekszik a tbc-s megbetegedések száma. Ennek ellenére az iskola vezetése óvva int attól, hogy politikai következtetéseket vonjanak le az esetből, szerinte a helyiekre egyáltalán nem jelent veszélyt a tbc.

Hasonló hírek

A székek között kúszva menekültek – magyar túlélő beszámolója Párizsból

Edit

Merkel szerint Orbán későn lépett: a kerítés nem védett meg a menekültektől..

Géza

Nézd meg a leggazdagabb oroszok listáját!

Géza