Image default

Az Árpád-kor óta áll Magyarország egyik gyöngyszeme.

Kétmilliárd forintos költségvetési támogatásból megújul Vas megye egyik legfontosabb épített öröksége, a jáki templom – közölte Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel, utalva az erről szóló kormányhatározatra.

Hende Csaba elmondta: a támogatás kedvezményezettje a Szombathelyi Egyházmegye, az állami forrást három évre elosztva adják, a munkálatok ütemezése alapján.

Felújítják a csodaszép, 800 éves jáki templomot

A négy évvel ezelőtti rekonstrukciós munkák folytatásaként a templom teljes felújítása megvalósul, beleértve belső tereket és freskókat – hangsúlyozta a képviselő.

A román stílusú Árpád-kori apátsági templom homlokzati részét 2013-ban 150 millió forintos állami támogatással részben már felújították. A templom utolsó nagyobb átépítése 1896 és 1904 között Schulek Frigyes tervei alapján történt.

Felújítják a csodaszép, 800 éves jáki templomot 1
Ják, 2018. január 17.
A jáki Szent György plébániatemplom 2018. január 17-én. A kormány három év alatt több mint kétmilliárd forintot fordít a 800 éves templom teljes felújítására.
MTI Fotó: Varga György

Forrás: Szeretlek Magyarország

 

Hasonló hírek

Nemzetközi egészségturisztikai szakvásár lesz októberben Hévízen

info

Megmutatjuk Magyarország rejtett természeti csodáit

Géza

Csodálatos 4K-s felvétel a téli Balatonról – VIDEÓ

Edit