Hirmagazin.eu
Főoldal » Feltételezett izraeli légicsapás ért egy szíriai légibázist
Külföld

Feltételezett izraeli légicsapás ért egy szíriai légibázist

Feltételezhetően izraeli légicsapás érte vasárnap este a Szíria középső részén, Homsz város mellett található T-4 légibázist. A SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva közölte: a támadás „izraeli agresszió” volt, amit a légvédelem visszavert.

A kép illusztráció. Kép: index.hu

Az állami televízió hat rakétáról számolt be, amelyeket a légitámaszpontra kilőttek.

A SANA jelentése szerint nem voltak áldozatok, csak anyagi károk keletkeztek. Emellett a hírügynökség úgy tudja: néhány rakéta mellett sikerült egy izraeli repülőgépet is eltalálni, a többit pedig meghátrálásra késztetni. Izrael elutasította, hogy kommentálja a történteket.

Egy szíriai katonai tisztségviselő szerint a légelhárítás olyan rakétákat lőtt le, amelyeket et-Tanf térségétől délre indíthattak. Et-Tanfban van az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció egyik bázisa is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns csoport szerint a rakétacsapások a damaszkuszi rezsimmel szövetséges, a T-4 támaszponton állomásozó iráni csapatok és milíciák ellen irányultak. Utoljára április közepén érte meglepetésszerű csapás a támaszpontot.

Hivatalos közlés szerint akkor tizennégyen vesztették életüket, köztük hét iráni katonai tanácsadó. A támadást eleinte az Egyesült Államoknak tulajdonították, de Washington egyértelműen tagadta, mire Irán, Szíria és Oroszország egységesen Izraelt vádolta a végrehajtásával. Jeruzsálem nem ismerte el, de nem is cáfolta a szerepét a támadásban.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Furcsa meglepetést talált az anya a pelenkák közt

Géza

A katalán függetlenség nem csak a spanyoloknak fájna

Mazsi

Sokkoló: 10 éves kislányt kínzott halálra az Iszlám Állam

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------