Hirmagazin.eu
Főoldal » Felszólították a pápát, hogy ítélje el az azonos neműek házasságát
Külföld

Felszólították a pápát, hogy ítélje el az azonos neműek házasságát

hirmagazin_2015-08-14_063704

Közel félmillió katolikus írta alá azt a petíciót, amelyben felszólítják a pápát, hogy ítélje el az azonos neműek házasságát, amely szerintük “ellentétes Isten és a természet törvényével”, és tiltsa meg az újraházasodó elváltak számára az áldozást.

A www.filialesuplique.org oldalon több mint 462 700 ember írta alá a család jövőjéről Ferenc pápához intézett “folyamodványt”.

Abban ara kérik az egyházfőt, határozottan erősítse meg az egyháznak a házassággal kapcsolatos tanítását, amely szerint az elvált és újabb polgári házasságot kötött katolikusok nem áldozhatnak, az azonos neműek házassága ellentétes Isten és a természet törvényével.

Az életpárti (abortuszellenes) katolikus szervezetek szövetségeként bemutatkozó hívek kezdeményezését mintegy száz egyházi középvezető is támogatta. Ez utóbbiak között van számos, fejlődő országbeli püspök, valamint a katolikus konzervatívok egyik vezéralakjának számító Raymond Burke amerikai bíboros.

A pápa szinódust hívott össze októberre, amelynek a család lesz a témája. A 2014 őszén tartott első – viharos viták kísérte – szinódus után a mostani tanácskozás feladata, hogy ajánlásokat dolgozzon ki a pápa számára.

Augusztus elejei heti audienciáján Ferenc pápa felszólította az egyházat, ne bánjon kiközösítettekként az újraházasodott elváltakkal, de nem kérdőjelezte meg a házasságra vonatkozó dogmát.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Buldózerek elől menekülnek a migránsok Calais-ban

Edit

Ez volt Putyin karácsonyi ajándéka a terroristáknak! – VIDEÓ

Mazsi

Tudósok állítják: tíz éven belül gyógyítható lesz a rák

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------