Főoldal » Felrobbantom a katedrálist! Kézigránáttal fenyegetőzött a muszlim
Külföld

Felrobbantom a katedrálist! Kézigránáttal fenyegetőzött a muszlim

Az eset egy francia kisvárosban történt, Lyontól északra. A 37 éves Ahmedet korábban már 27 alkalommal büntették meg, életveszélyes fenyegetés és lopás miatt.

Növekszik a keresztény templomok elleni támadások száma Franciaországban – állapítja meg cikkében a Breibart. Márciusban két nő próbált meg felgyújtani egy templomot Morbihan településen. Néhány nappal ezelőtt pedig a Lyontól északra fekvő Chalon-sur-Saone katedrálisában, az imádkozó hívek arra lettek figyelmesek, hogy valaki feltépi a bejárati ajtót, majd hangos:

“Olvassátok a Koránt!”

– kiáltásokkal a padok közé rohan. Egy helyi újság szerint az Ahmed néven jelzett férfi egy ideig azzal fenyegetőzött, hogy egy nála lévő kézigránáttal felrobbantja a templomot.

Thierry de Marsac atya, aki a római katolikus Szent Vincent-plébánia vezetője, később azt mondta, hogy a katedrálisban mindenki megrémült, de nyugodt maradt.

A szóbanforgó katedrális /forrás: Wikipédia/

Ahmed tárgyalásán kiderült, hogy a közelben lakik az édesanyjával, aki elkísérte fiát az „akcióra”. A 37 éves férfit korábban már 27 alkalommal büntették meg, háromszor halálos fenyegetés, hétszer pedig lopás miatt. A bíró előtt azzal próbált védekezni, hogy „volt egy rossz időszak az életemben amikor elveszettnek éreztem magam”. Mire a bíró csak annyit mondott, hogy „úgy tűnik, ez az időszak még mindig tart…” Az ítélethirdetésre május végén kerül sor.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Keresztény menedékkérőt is vertek Németországban

Edit

EU-Kína-csúcs: A kínai kormányfő egyenlő bánásmódot ígért

Géza

Hurrikán és szupertájfun pusztít a világ két szegletében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------