Hirmagazin.eu
Főoldal » Felnyitnak két 19. századi vatikáni sírt
Külföld

Felnyitnak két 19. századi vatikáni sírt

A 36 éve eltűnt római lány, Emanuela Orlandi rejtélyes ügye miatt nyitnak fel két 19. századi vatikáni sírt.

Két régi, Vatikánváros falain belül fekvő nemesi sírt is felnyitnak csütörtökön Rómában abban a reményben, hogy megoldódhat a vatikáni közelmúlt egyik legrejtélyesebb eltűnési ügye, egy vatikáni alkalmazott 15 éves lánya, Emanuela Orlandi 36 évvel ezelőtti tisztázatlan eltűnése.

Szent Péter-bazilika melletti 19. századi sírok felnyitását Emanuela Orlandi fivére, Pietro Orlandi kérte a Szentszéktől, mivel egy névtelen levél szerint a vatikáni német temetőben (Campo Santo Teutonico) egy angyalszobor mutatja az eltűnt lány holttestét. Az említett márványangyalka német arisztokraták, az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe hercegnő vagy az 1840-ben eltemetettCharlotte Friederike mecklenburgi hercegnő sírjára mutat.

Új fejezetet nyitottak az ügyben

Pietro Orlandi szerint az, hogy a Vatikán engedélyt adott a sírok felnyitására, új fejezetet nyitott az ügyben, mert a Szentszék mindeddig elzárkózott az együttműködéstől. A férfi szerint Ferenc pápa maga is akarja, hogy járjanak utána az ügynek. A szomszédos sírban fekvő elhunyt exhumálására adott engedély azt jelzi, hogy ezúttal alapos lesz a vizsgálat – mondta Orlandi a dpa német hírügynökségnek.

Pietro Orlandi szerint a Vatikán azzal, hogy engedélyezte a sírok felnyitását, első ízben ismerte el, hogy az egyházi államon belül is felelősség terhelhet valakit az ügyben, illetve a Vatikánon belül is tudhat, tudhatott valaki valamit.

Jelen lesznek a leszármazottak

Az egykori német zarándokok temetőjében fekvő sírok felnyitásánál jelen lesznek a leszármazottak, az eltűnt lány hozzátartozói, bűnügyi technikusok és nyomozók is. Egy igazságügyi orvosszakértő azt mondta a Vatican News hírügynökségnek, hogy bár a perdöntő DNS-vizsgálat hetekig is eltarthat, a sírok felnyitása után akár már órákkal elég nagy valószínűséggel kiderülhet, hogy az eltűnt lány maradványait találták-e meg, vagy sem.

Az Orlandi-család ügyvédje úgy tudja, hogy a Hohenlohe-sírt legalább egy alkalommal megbolygatták, és hogy nem egyezik a síremlék és az említett angyalszobor keletkezési ideje. Ráadásul ez az egyetlen sír a temetőben, amelyre időről időre friss virágot és égő gyertyát helyeznek.

Emanuela Orlandit 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Titokzatos eltűnésével kapcsolatban a legvadabb összeesküvéselméletek kaptak lábra az elmúlt évtizedekben, de eddig egyik sem igazolódott.  Tavaly ősszel felcsillant a remény, hogy megoldódhat a rejtély, mivel titokzatos emberi maradványokat találtak a Vatikán olaszországi diplomáciai képviseletének területén, de a csontok DNS-vizsgálata végül kizárta, hogy a három és fél évtizede eltűnt lány maradványai kerültek volna elő a portásfülke padlózata alól.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Belehalt a kanyarófertőzésbe egy kárpátaljai gyerek

Géza

Brutális medvetámadás Romániában: az állat marcangolni kezdte, majd a lábánál fogva húzta a túrázót – A férfi így menekült meg

Géza

Spöttle szerint nincs még vége a terrornak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------