Image default
Belföldi hírek

Feljelenti a kormányt Dobrev Klára – videó! Szólj hozzá, oszd meg

A párt EP-listavezetője szerint 9 évvel a magánnyugdíj-pénztárak kivezetése után a magyar kormány kétszer is elismerte, hogy sosem fogják bevezetni az egyéni számlák rendszerét.

Kedden, a déli órákban tartott rövid sajtótájékoztatóján Dobrev Klára úgy fogalmazott: napokkal ezelőtt mind Rétvári Bence, mind Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy soha nem fogják bevezetni a 2010-ben megígért magánnyugdíj-rendszer alternatívájaként beharangozott egyéni számlarendszert, azaz szerinte a magyar kormány és Orbán Viktor tévesen hitegette a magyar embereket.

Ennek nyomán több millió ember veszítette el a magánnyugdíj-megtakarítását – jelentette ki. A pénzek sorsáról úgy fogalmazott: „Ezek gyakorlatilag eltűntek az állami rendszerben.” Szerinte ezekből épültek stadionok, presztízsberuházások – fogalmazott Dobrev Klára, aki kijelentette:  a Btk. egyértelműen fogalmaz, „aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, az csalást követ el”.

Az ügyben a Legfelsőbb Ügyészségen feljelentést fognak tenni, emellett azt is követelik a kormánytól, hogy kártalanítsák az embereket.

Íme a videó:

https://www.facebook.com/dk365/videos/428870534342641/

mandiner

Hasonló hírek

Friss Hír!!! Nyolcvanezer migráns torlódott fel a magyar határtól délre! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Ünnepi ráhangolódás a Zeneakadémián

Géza

Erősödik a Fidesz! Kijöttek a friss adatok!

Géza