Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Felírt a halállistájára” – Nem fél Magda Marinkótól a halálosztót elfogó magyar ezredes

Magyarország — Két hónap múlva a nyomozási bíró dönt a magyar kriminalisztika egyik legrettegettebb bűnözőjének, a halálosztónak is nevezett Magda Marinkónak (55) a sorsáról.

A szerb származású sorozatgyilkos akkor sem lélegezhet fel, ha a bíró a feltételes szabadlábra helyezése mellett dönt, mivel azonnal Szerbiába szállítják, ahol az itteni 25 év után még negyven év rabság vár rá.

Ez a forgatókönyv azonban még egyáltalán nem biztos, több feltételnek is meg kell felelnie ahhoz, hogy a szegedi börtönt maga mögött tudja. Marinkó rabságban töltött éveiről szinte semmit nem lehet tudni, úgynevezett általános tiltás van rajta, ami azt jelenti, semmiféle információt nem enged adni magáról. Így teljes homály fedi, hogyan telnek a mindennapjai. Az egyetlen biztos pont, hogy 200 nap pluszt róttak ki rá, mert rátámadt egy börtönőrre.

Jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtön HSR (hosszú idős speciális rezsim) körletének falai közt tölti életfogytiglani szabadságvesztését. A Magyar Idők információi szerint sikerült beilleszkednie, magaviseletére nincs különösebb panasz.

Magda Marinkó gyilkosságait részben a Raznjatovic Arcan terrorista háborús bűnös nevével fémjelzett Szabadkai Halálkommandó néven elhíresült csoport tagjaként követte el, részben pedig „saját zsebre” vállalt bérgyilkosságokat.

Kovács Lajos ezredes jelentős szerepet játszott Magda Marinkó elfogásában és a bizonyításban

Magyarországon négy gyilkosság miatt tudták elítélni, de nagy valószínűséggel a szegedi Z. Nagy család brutális kiirtása is az ő és emberei lelkén szárad. Elfogása után állítólag halállistát készített, amelyen az őt elfogó nyomozócsoport vezetője, Kovács Lajos is szerepelt.

– Semmiféle félelem nem volt és most sincs bennem Magda Marinkóval kapcsolatban. Persze, tudok róla, hogy felírt, ahogy tette többek között a saját ügyvédjével is. Gondolom, az elmúlt 25 év alatt elmúlt belőle a harag, máshova kerültek a hangsúlyok az életében. Ahogy én emlékszem rá, egy nagyon komoly fizikumú ember, akinek jó volt a humora, valamint szépen rajzolt. A személyisége többi részéről pedig a tettei mindent elmondanak – mondta a Blikknek Kovács Lajos ezredes, akinek meggyőződése, hogy a Z. Nagy családot is ő irtotta ki, csak azért nem vallotta be soha, mert félt, hogy így csorbul az imázsa. Magda ugyanis fennen hangoztatta: gyereket soha nem bánt.

Magda Marinkó 1993 decemberében Kecskeméten megölt egy házaspárt és egy náluk tartózkodó vendéget. Nem sokkal később Orosházán megfojtott egy nőt, az asszony két gyermekét megbilincselte, de életben hagyta őket.

Ugyanebben az időszakban a határon túl, Palicson és Szabadkán öt gyilkosságot követett el.

Sok feltételnek kell teljesülni

A feltételes szabadlábra helyezésnek igen komoly feltételei vannak. A nyomozási bíró többek között mérlegeli az elítélt börtönben tanúsított magaviseletét, megnézi, az évek alatt hány jutalmat vagy büntetést gyűjtött be. Pszichológus is megvizsgálja a rabot, hogy mentálisan milyen állapotban van.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Brutális támadás Kaposváron: összevert egy nőt a hajléktalan férfi, mert nem akart vele lefeküdni! Oszd meg!

Géza

Szifiliszes lett egy zalai kislány, vádat emeltek a szülei ellen

Géza

Figyelem! Rémhír terjeng az interneten Miniszterelnökünkkel kapcsolatban! Itt a valós helyzetkép! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------