Image default
Életmód

Felháborodtak és bírósághoz fordulnak a Hős utcai lakók: azt állítják, ki akarja semmizni őket az önkormányzat

Bírósághoz fordulnak a Hős utcai lakók, mert szerintük az önkormányzat ki akarja semmizni és aprópénzzel az utcára tenni őket.

Lebontják majd a hírhedt X. kerületi lakótelepet, az önkormányzat kisajátítja a lakásokat, az ott élőknek viszont olyan kevés kártalanítást adnának, aminél az ingatlanok többet érnek, és amennyi pénzből semmit nem lehet venni Budapesten.

A lakók egy része saját értékbecslőt fogadott, aki 10-12 millió forintra taksálta a szoba-konyhás lakásokat. Az önkormányzat viszont csak 5 milliót adna – írja a Népszava.

A lap szerint az ügyben kedden a Fővárosi Kormányhivatalban indult egyeztetés az érintettek között, ami egyelőre nem vezetett eredményre. Az önkormányzat képviselői el sem mentek a tárgyalásra, a tulajdonosok – és ügyvédeik – csak a kerületvezetés által megbízott értékbecslővel, valamint a kormányhivatal képviselőjével tudtak beszélni.

A két lakótömbből álló Hős utcai ingatlanegyüttes a környék hírhedtté vált, elgettósodott lakótelepe, ahol korábban annak ellenére is súlyos drogproblémákmerültek fel, hogy szinte a szomszédban található a Készenléti Rendőrség Központja. A lakótömbök 317 lakásának több mint a fele önkormányzati tulajdonú, a kerületvezetés pedig azon van, hogy a többit is megszerezze, a lakótelepet felszámolja, a helyére pedig egy sportkomplexumot építsen.

blikk

Hasonló hírek

C. Ronaldo: Szeretem Magyarországot, ezért szívesen fogadom, ha bármiféle segítséget adhatok az ott élő beteg gyermekeknek! Oszd meg!

Géza

Miért nyűgösebbek a férfiak betegen? Kiderült a nagy titok…

Edit

A gyerekek önbizalma nem a túlzó dicséretekkel, hanem a bensőséges szülő-gyermek kapcsolattal javítható

Géza