Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Felháborító, ezt tette saját gyermekével egy esztergomi férfi

A vádlottnak komoly elképzelései vannak arról, hogyan kell gyereket nevelni…

Az Esztergomi Járás Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki rendszeresen verte a kisfiát, ezzel egy időben pedig nevelt gyermekét sokszor megfenyegette.

A gyereket verve jó nevelni

– vallja a vádlott, aki tettéért akár7 év börtönbüntetést is kaphat.

Az ügyészség a minap emelet vádat a férfi ellen, kiskorú veszélyeztetése bűntette és személy elleni erőszakos cselekménye fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt.

A vádlott és a megvert gyermek édesanyja élettársi kapcsolatban éltek Esztergomban. 2012-ben született meg közös gyermekük, akit a pár a nő előző kapcsolatából származó három másik gyermekkel együtt neveltek – jelenti a infoesztergom.hu.

Felháborító, ezt tette saját gyermekével egy esztergomi férfi 1

Az apa viselkedésével már a gyermek megszületésekor problémák voltak, ugyanis zavarta a csecsemő sírása– ami miatt néhány hónapos kora óta testi fenyítést alkalmazott. A gyermeket rendszeresen megrázta, a pelenkán keresztül a fenekét ütötte, álló helyzetből az ágyra dobta. Kis idő elteltével a kicsi járni kezdett, onnantól kezdve a férfi a nyakára csapott folyton rá. Olykor olyan erősen csapott az arcára, hogy a gyermek szája vérzett.Az apa az óvónőknek is kifejtette, hogy ha nem bírnak a gyermekkel, nyugodtan verjék meg, mert a kisfiú csak hisztizik. Esténként a férfi hazatérésekor a kisfiú elbújt, annyira félt az apjától.

Az édesanya minden alkalommal a gyermek védelmére kelt, többször felbontotta kapcsolatát az apa viselkedése miatt. A vádirat szerint a férfi többször súlyosan megszegte szülői kötelességét. A bántalmazások miatt a gyermek pszichésen és érzelmileg is súlyosan sérült lett. A vádlott és a legidősebb nevelt gyerek között az évek elteltével nagyon feszült viszony alakult ki. A fiú január 17-én, a lakás konyhájában szóváltásba keveredett a férfival, aki megfenyegette, majd a nadrágja zsebéből elővett egy kést, amit a nevelt fia felé tartott. A férfi pár nap elteltével megismételte a fenyegetéseket, mivel a nagyobb testvér megvédte a legkisebbet.

Az esztergomi férfira a halmazati szabályok miatt egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak büntetésként.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A biztonság hete

Géza

Négy hentesüzletben több mint egy tonna terméket foglalt le a Nébih

info

Részleges sávlezárás lesz ma a Rákóczi hídon

Géza