Hirmagazin.eu
Főoldal » Felháborító: ellopták a temetőből a több száz kilós gránit sírkövet – Ezt találták a rokonok a helyén
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Felháborító: ellopták a temetőből a több száz kilós gránit sírkövet – Ezt találták a rokonok a helyén

Budapest — Döbbenten vette észre a Schleier család, amikor elhunyt szerettükhöz látogattak az Új Köztemetőbe, hogy a rokon értékes sírkövét elvitték, illetve kicserélték egy silányra.

– Három évvel ezelőtt halt meg a testvérem, két és fél éve állíttattunk sírkövet neki. Amikor április végén mentünk hozzá, a kőnek hűlt helyét találtuk – fejtegette az elhunyt testvére, Mária. – Először azt hittem, eltévedtünk. Csak később döbbentem rá a szomorú valóságra: ellopták a gyönyörű gránit sírkövet, a fedlapot pedig kicserélték egy másikra!

Így festett a gránit síremlék, mielőtt a tolvajok lecsaptak
Így festett a gránit síremlék, mielőtt a tolvajok lecsaptak

– Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy ilyen megtörténhet – tette hozzá Schleier Zsolt, az elhunyt Ágnes fia. – A sír egy forgalmas helyen található. A temető munkatársai a bejelentés után felvették velem a kapcsolatot, de csak hogy megállapítsák: kár történt. Bár elvileg biztonsági szolgálat vigyáz a rendre, kártérítést nem kapunk. Azt javasolták, tegyek feljelentést, és ha megvan a tettes, polgári peres úton lehet behajtani a pénzünket.

Ahogy a férfi elmondta, a több száz kilós sírkő gránitból volt, 200 ezer forintért csináltatták. Legalább három ember kell egy ilyen mozgatásához.

– Nem merek újat készíttetni, nehogy megint így járjunk. Az anyák napja borzalmas volt: nem tudtam virágot vinni az édesanyámnak, mivel nem volt hova tennem.

Elvitték a régi követ, aminek a helyén ez a torzó maradt, de még a díszkavicsot is felszedték
Elvitték a régi követ, aminek a helyén ez a torzó maradt, de még a díszkavicsot is felszedték

– Fő feladatunk a jogellenes cselekmények megelőzése, megakadályozása. Ez nem tartalmazza a magánszemélyek és az általuk állított sírkövek őrzését. Társaságunk őrszolgálata ütemezetten ellenőrzi a temetők területét. Az Új Köztemető 207 hektáron terül el, több mint 3 millió elhunyt végső nyughelye. Sajnos, a terület adottságai miatt sem könnyű a feladatunk. A hozzátartozók a sírkövek megóvása érdekében köthetnek biztosítást – közölte a Budapesti Temetkezési Intézet.

Kelemen Éva kegyeleti tanácsadó mindenképpen javasolja a feljelentést.

– Több helyen van biztonsági kamera. Egy ilyen sírkövet nem lehet csendben és gyorsan darabjaira szedni, lehettek szemtanúk. Hacsak az elkövetők nem tűntek sírköveseknek – fejtegette.

Elvitték Kádár koponyáját is

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának egykori első-, majd főtitkára sem nyugodhatott békében: 2007. május 2-án valakik feldúlták a sírhelyét a Fiumei úti sírkertben: másfél méterre leástak, nyílást vágtak a fémkoporsójába, amiből kivették a koponyáját és az összes nagyobb csontot.

Hasonló hírek

Bőnyi rendőrgyilkosság: életfogytiglant kapott Győrkös István

Mazsi

Megkéseltek egy nőt az éjjel Budapesten

info

Most jött: egy női holttestet találtak Szabadszállásnál, a Duna-völgyi-főcsatornában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------