Főoldal » Felháborító! A migránsok már az európai emberrel (is) kereskednek! Oszd meg!
Külföld

Felháborító! A migránsok már az európai emberrel (is) kereskednek! Oszd meg!

Kalóz migránsok több lengyelt is elhurcoltak egy hajóról Nigéria partjainál

Kalózok tizenegy főt, köztük nyolc lengyel állampolgárt hurcoltak el az MV Pomerania Sky nevű konténerhajó legénységének tagjai közül Nigéria partjai előtt – közölte hétfőn a hajót üzemeltető Midocean nevű vállalat és a lengyel hírügynökség.

A tengeri rablók helyi idő szerint szombat reggel csaptak le a nigériai Onne kikötőjébe tartó Pomerania Sky-ra – ismertette a Midocean. A hajót üzemeltető vállat szerint a legénység további kilenc tagja sértetlenül a fedélzeten maradhatott.

A Midocean hangsúlyozta: elsődleges fontossággal bír a legénység foglyul ejtett tagjainak mielőbbi szabadon engedése, és e célból szorosan együttműködnek partnereikkel és a helyi hatóságokkal. Hozzáfűzte: az érintettek családtagjait folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről.

A vállalat tájékoztatása szerint a Pomerania Sky időközben biztonságos vizekre ért. A nigériai rendőrség és haditengerészet ugyanakkor egyelőre nem reagált a megkeresésekre. A Midocean nem közölte az elhurcoltak állampolgárságát, azonban a PAP lengyel hírügynökség Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterre hivatkozva közölte: nyolcan közülük lengyel állampolgárok. Három társuk nemzetisége viszont továbbra sem ismeretes.

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. Az idei év kezdete óta több mint száz incidenst regisztráltak. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiket általában nem ölnek meg.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Amerikai kiképzésű felkelők segítik a dzsihadistákat

info

Megszólalt a Kanári-szigeteken vízbe fulladt magyar férfi édesanyja: ezt a két mondatot sosem fogja elfelejteni

Géza

20 kecskét vettek a svédek a migránsoknak, hogy legyen munkájuk…

Mazsi