Image default
Belföldi hírek

Felháborító! A Jobbik új elnökének fiai a Betyársereg tagjai, akik büszkén hirdetik, hogy országszerte megfélemlítenek általuk bűnözőnek tartott romákat! (A cikk videót tartalmaz)

A Jobbik új elnökének gyerekeit közösség tagja elleni erőszakkal vádolja az ügyészség. Tárgyalásuk holnap lesz az Egri Bíróságon.

betyarsereg.hu

 

A vád szerint a Sneider fiúk romákat terrorizálhattak

A vádirat szerint Sneider Márk és Sneider Erik is a Betyársereg tagja volt a cselekmény elkövetésének időpontjában. Az egyik internetes hírportálon 2015. január 21-én megjelent, hogy a Heves megyei Szúcson az egyik család tagjai lopják a fát, és rabszolgaként tartják a munkásaikat.A cikkben konkrétan meg nem nevezett személyeket a környéken lakók egyértelműen a roma kisebbséghez tartozó egyik családdal azonosították.

Az elsőrendű vádlott erre fogta magát, és kibérelte az érintett személy és családja által lakott ingatlanhoz közeli házat, ahol aztán többször megjelent a többi vádlott is. A rendszerint a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruházatot viselő fiatalok 2015 februárjától 2015 júniusáig a településen voltak, és az általuk használt autókból a család házát és őket, magukat is többször, a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, valamint szidták, próbálták rávenni őket, hogy a településről költözzenek el.

Előfordult, hogy a kerítésen át bemásztak a családi ház udvarára, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekiabálva fenyegették, becsmérelték a lakókat.Egy alkalommal Sneider Márk és társa a családhoz tartozó két kiskorú gyereket a helyi buszmegállótól az otthonukig követték, folyamatosan videózták őket, ami a gyerekekben félelmet keltett.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak cselekményei a sértettben és az élettársában olyan mértékű félelmet keltettek, hogy emiatt 2016 februárjában gyerekeikkel együtt elköltöztek a településről.

Sneider Tamás a nyomozás során azt nyilatkozta, hogy büszke fiaira és arra, hogy a Betyársereg tagjai voltak.

Sneider Tamást amúgy szombaton a Jobbik pártkongresszusa elnöké választotta.

Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke, Z. Kárpát Dániel és Stummer János alelnökök a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón (MTI-fotó: Mónus Márton)

 

Forrás: MTI,  Hirmagazin.eu (Kovács Karolina)

Képek: MTI

 

Hasonló hírek

Rendőrségi jogosítványokat kaptak a válsághelyzetben dolgozó katonák

Edit

Amikor halálba visz a kiberzaklatás

Edit

Vona három nap alatt sem tudta összegyűjteni az ajánlásokat

Géza