Image default
Belföldi hírek

Felfordulás a reptéren, nyolc budapesti járatot töröltek

A né­met­or­szági re­pü­lő­téri sztráj­kok miatt kény­sze­rül­tek já­rat­tör­lésre. A mun­ka­be­szün­te­tés kü­lö­nö­sen a frank­furti for­gal­mat érinti.

Nyolc budapesti járatot töröltek a németországi repülőtéri sztrájkokmiatt kedden – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

A Lufthansa összes keddi frankfurti járatát törölni kellett. Emellett törölte a Lufthansa egy müncheni járatát, és a csoporthoz tartozó Eurowings a hamburgi járatát. A sztrájk miatt a Wizzairnek is törölnie kellett frankfurti járatát.
Felfordulás a reptéren, nyolc budapesti járatot töröltek 1

Hardy Mihály hozzátette: a munkabeszüntetés különösen a frankfurti forgalmat érinti erőteljesen, más reptereket kevésbé, illetve több német nagyváros és Budapest között zavartalan a légiközlekedés.

A németországi szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi) hétfői tájékoztatása szerint nyolc németországi nemzetközi repülőtéren tartanak sztrájkot kedden a biztonsági szolgálatok dolgozói, Frankfurt és Hamburg mellett Münchenben, Hannoverben, Brémában, Drezdában, Lipcsében és Erfurtban is. A sztrájk egész napos, de régiónként eltérő időben kezdődik.

Felfordulás a reptéren, nyolc budapesti járatot töröltek 2

A Verdi egységesen 20 eurós (6420 forint) bruttó órabért akar kiharcolniaz utasokat, a teherszállító járatok rakományát és a légitársaságok személyzetét ellenőrző cégek dolgozóinak, országszerte 23 ezer munkavállalónak. A szakszervezet és a biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviselete bértárgyalásán eddig négy fordulót tartottak, eredménytelenül.

Forrás: Ripost

Forrás: MTI-EPA-Armando Babani

Fotó: MTI

Hasonló hírek

Rogán nem akarja, hogy az unokái az Európai Egyesült Kalifátusokban éljenek

Edit

Tömeges migráció mint fegyver – Weapons of Mass Migration

Edit

Hatalmas ütés éri a katapultáló pilótát

info