Hirmagazin.eu
Főoldal » Felfoghatatlan! Meggyilkolt egy fiatal nőt, és mégis enyhébb ítéletben bízik a gödöllői gázoló! Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Felfoghatatlan! Meggyilkolt egy fiatal nőt, és mégis enyhébb ítéletben bízik a gödöllői gázoló! Oszd meg!

Gödöllő — Enyhébb ítéletre számít másodfokon a gödöllői gázoló, Sz. Lajos (37) – tudta meg a Blikk.

A férfi két hét múlva áll újra bíróság elé, ahol arról döntenek, hogy enyhítik, súlyosbítják vagy helybenhagyják az elsőfokú ítéletet, amely szerint 11 év 8 hónapnyi börtönbüntetést kapott.  A Blikk információi szerint Sz. Lajos nehezen viseli a rácsok mögötti életet, a mindennapok elől a vallásba menekült.

A családapa 2016-ban bódult állapotban elvette gödöllői házuk előtt B. Zsófia (†24) autóját, majd amikor a fiatal lány ezt észrevette és belekapaszkodott a jármű ablakába, a férfi gázt adott, mire Zsófi az árokba esett, az autó pedig teljes súlyával ráborult. A Turay Ida Színház fiatal és tehetséges munkatársának esélye sem volt a túlélésre.

Zsófia autójával akart elhajtani Sz. Lajos. A lány belekapaszkodott a járműbe, amely ráborult /Fotó: Blikk

– Az új tárgyaláson talán bizonyíthatjuk, hogy védencem nem szándékosan, hanem gondatlanságból követte el a tettét. (Mondja az elvetemült ügyvéd, aki szerint lehet gondatlan az, ha valaki szándékosan a gázra tapos! szerk.)

Ez nagyon nem mindegy, hiszen ennek sokkal enyhébb a büntetési tétele. Sz. szeretné, ha a bíróság elfogadja az ő álláspontját – mondta el a Blikknek dr. Borsos József ügyvéd.

Zsófia édesanyja az eddigi összes tárgyalásra elment, hogy saját szemével lássa, ki vette el tőle imádott lányát, Zsófit.

– Azért jöttem el, mert szerettem volna látni a vádlottat, és szerettem volna bármit látni rajta, valami emberit, de sajnos ez illúzió volt. Csak a közönyt láttam.Senki nem engedheti meg magának, hogy elvegye egy ember életét – mondta korábban a bíróság előtt a megtört asszony, aki a következő tárgyalásokon is ott akar lenni. – Naponta megbüntetem magát, de csak gondolatban, mert különben olyan lennék, mint ön. Olyan fájdalom jutott nekünk, amit egyetlen szülőnek sem kívánok – tette hozzá a vádlottnak címezve szavait.

B. Zsófia családja szemfénye volt. Nem hagyta elhajtani a tolvajt, a felborult autó alatt halt meg

– Ildikó mindenképpen eljön a másodfokú tárgyalásra is. Mindennél fontosabb nekik, hogy tettarányos büntetést kapjon az elkövető, akinek a hibájából elvesztették Zsófit. Ildikó azt szeretné, hogy Sz. Lajos pont akkora büntetést kapjon, amennyit megérdemel – mondta el a Blikknek dr. Borbély Zoltán, aki Zsófia családjának sértetti képviseletét látja el.

5–15 év közötti ítélet jöhet

Sz. Lajost első fokon a bíróság: jármű önkényes elvétele, közúti veszélyeztetés, járművezetés bódult állapotban és segítségnyújtás elmulasztása miatt 11 év nyolc hónapra ítélte. Az általa elkövetett bűncselekmények büntetési tétele a Btk. szerint 5–15 évig terjed.

Írja a Blikk, azonban ehhez a Hirmagazin.eu hozzáfűz valamit:

Szeretnénk, ha olvasóink megértenák a mi álláspontunkat is, így kicsit kirészletezzük ezt az esetet!

A BTK. 6. § (1) Bűnhalmazat az, ha az elkövető egy vagy több cselekménye több bűncselekményt valósít meg, és azokat egy eljárásban bírálják el.

A BTK 7. § Szándékosan követi el a bűncselekményt, aki cselekményének következményeit kívánja, vagy e következményekbe belenyugszik.

Az elkövető azzal, hogy elmúlasztotta a segtíségnyújtást, belenyugodott a cselekményébe, hiszen azt senki sem gondolhatja, hogy akire 1 tonna ráborul, az életben marad.

A gondatlanságot, kedves ügyvéd úr, előre ki is zárhatjuk, mert aki bódult állapotban követ el bűncselekményt, arra ez nem is vonatkozhat: BTK 8. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja cselekményének lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy cselekménye lehetséges következményeit azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.

Egy elkövető bódult állapotban elkövetett egy cselekményt, amelynek következtében meghalt egy ember, és mindezért kvázi 12 év alatti büntetést kap, amely vonatkozásában, a büntetőeljárásban a hosszú idő miatt egyszer biztosan minősíthetik is a böntetés-végrehajtási fokozatot, tehát lehet a börtön végrehajtási fokozatból fogház végrehajtási fokozat, akkor a fogház végrehajtási fokozatnak a kedvezménye 1/3. Így lejön az ítéletből majdnem 4 év.

Megahlt egy ember, és az elkövető még 8 évet sem tölt el a börtönben, amelynek utolsó éveiben majd hazajár. No comment! Hirmagazin.eu

Alapcikk: Blikk

Forrás: Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

Na végre! Elindult valami: Idegenrendészeti őrizetbe vették az albán határsértőket! Oszd meg!

Géza

Apa és fia sérült meg

info

Teljes a káosz az M7-esen: több autó csapódott egymásba Siófoknál, zajlik a mentés, sérültek is vannak

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------