Hirmagazin.eu
Főoldal » „Felfoghatatlan, hogy apu nincs már köztünk” – A tragédia előtt még a fiával edzett Sitku Ernő
Sporthirek

„Felfoghatatlan, hogy apu nincs már köztünk” – A tragédia előtt még a fiával edzett Sitku Ernő

Nyíregyháza — Sokkolta a hazai kosárlabdát Sitku Ernő (†48) halála.

Péntek délelőtt még semmi sem utalt arra, hogy a 149-szeres válogatott, négyszeres magyar bajnok legendával, a Hübner Nyíregyháza BS szakmai igazgatójával baj történhet. Akkor fia, Márton (20), az NB I B-ben szereplő csapat tehetséges játékosa edzésén vett részt, tanácsaival, meglátásaival segítette gyerekét. Egyikük sem sejthette, ez lesz az utolsó közös tréningjük… Sitku Ernő aznap estére az egyik munkatársával beszélt meg találkozót. Ahogy kiszállt az autójából, rosszul lett, és összeesett. A kiérkező mentők negyven percig küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni.

Országszerte gyászolják a kosarasok Sitkut Országszerte gyászolják a kosarasok Sitkut

– Felfoghatatlan, hogy apu nincs már közöttünk. Nem tudom szavakba önteni, mit érzek. Reggel még együtt edzettünk, nem gondoltam volna, hogy többet nem találkozunk… Este baráti összejövetelen voltam, amikor szóltak, hogy mi történt. Az emberben ilyenkor tudatosul, ennyi egy élet – mondta lapunknak Sitku Ernő fia, Márton a könnyeivel küszködve. – Semmi jele nem volt, hogy ez történhet. Apu egészséges volt, ügyelt arra, hogy fizikailag remek állapotban legyen. Igyekszem erős maradni, még ha annyira nehéz is… Nekem kell tartani a lelket a családtagjaimban. A testvéremben, anyukámban és főleg a nagymamámban.

Sitku Márton hozzátette, édesapja példakép volt számára.

– Miatta kezdtem el kosárlabdázni, büszke voltam rá már kisgyerekként is. Szerettem volna, ha ő is büszke lenne rám. Mindenben segített, egyengette a karrieremet. Mindennap találkoztunk, nagyon közel álltunk egymáshoz – mesélte.

Sitku Ernő a Pakssal is bajnoki címet ünnepelhetett Sitku Ernő a Pakssal is bajnoki címet ünnepelhetett

Sitkuról a hazai szövetség (MKOSZ) is megemlékezett.

„Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott felmutatni, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. A fiatalok segítése különösen szívügye volt, az U18-as fiúválogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért” – írta az MKOSZ.

Nagy veszteség érte a mai napon a magyar kosárlabdázást. Tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, a nyíregyházi…

Közzétette: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége – 2020. május 22., péntek

A sportág nagy alakja

Sitku Ernő amellett, hogy 149-szer szerepelt a nemzeti együttesben, és idehaza négyszer lett bajnok (a Honvéddal 1995-ben és 1997-ben, a Pakssal 2002-ben és 2005-ben), kétszer nyert Magyar Kupát (2003-ban és 2005-ben a paksiakkal), ráadásul beválasztották a Magyar Kosárlabdázás száz halhatatlan játékosa közé.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tovább menetel a Fradi

info

Mélyütés Gyárfásnak: hadba szállt ellene az első rangos sportvezető is

Mazsi

Nemesapáti Norbert a WBO Youth bajnoka

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------