Image default
Külföld

Félelem uralkodik a spanyol határnál az erőszakos migránsok miatt

Európa külső határai Észak-Afrikába nyúlnak át, köszönhetően a spanyol exklávénak, Ceutának. Az ottani spanyolok eddig barátságosan fogadták az afrikai migránsokat, de a biztonságérzet egyre csak csökken.

Spanyolország déli határai nem érnek véget Európánál, átnyúlnak azok Észak-Afrikába is. Az afrikai kontinensen található spanyol város, Ceuta az elmúlt hónapokban kemény nyomásnak volt kitéve. A délről érkező afrikai migránsok ugyanis ha bejutnak valahogy Ceutába, akkor már menedékkérelemért folyamodhatnak.

A város határánál egy hatméteres, szögesdróttal ellátott kerítés húzódik, ami csak kevesen tudnak megmászni. A két hónapja hivatalba lévő baloldali spanyol kormány viszont közölte, hogy az első intézkedéseik egyike lesz, hogy a veszélyes drótokat eltávolítják onnan. A bejelentés bizonytalansággal tölti el lakosokat.

Az is nagy riadalmat keltett, amikor július végén az eddigi legagresszívebb támadás érte a ceutaiakat.

Afrikai migránsok lángszórókkal támadták a kerítést védő rendőrökre, aminek során több tucatnyi egyenruhás megsérült. 2018-ban eddig 26 ezer migráns érkezett Ceutába, ami komoly növekedés az előző évekhez képest.

Forrás: Ripost

Fotó: Twitter/Tages-Anzeiger

Hasonló hírek

Tovább emelkedett az ítéletidő áldozatainak száma Olaszországban

Géza

Mese Robin Hoodról.. (A cikket írta: Kovács Karolina, Hirmagazin.eu)

Géza

Itt a legújabb japán agymenés: a macskapapucs

Géza