Image default
Technika, kommunikáció

Felébe kerül a csúcs iPhone-nal, Samsunggal versenyző mobil

Gyorsabb, legalább olyan szép, mint a nagy versenytársak, s mindent tud, amit ma egy menő okostelefonnak tudnia kell.

Több éve tanuljuk a OnePlus nevét. A kínai gyártó azzal vívta ki máig tartó népszerűségét, hogy készülékeibe a minden évben a legfrissebb, legerősebb hardvert gyömöszölte – fél áron. Az európai piacot már régen meggyőzték a telefonjai, most az amerikain arat legújabb mobiljával, a OnePlus 6T-vel.

Meglepetésre hosszabb sorban álltak az első amerikai megjelenésekor az üzletek előtt, mint az iPhone-ok debütálásakor szokott lenni.

Nem csoda, mert ennyiért nem lehet 8 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel, beépített ujjlenyomat olvasóval szerelt mobilt kapni. A régi mobilok árát is beszámítják – a OnePlus komolyra vette a harcot.

A kínaiak szerint a készülékből az első három hétben egymilliót adtak el. Ez kevesebb, mint az Apple és a Samsung által eladott készülékek száma, de kiugró eredmény egy olyan méretű vállalattól, mint a OnePlus.

A legújabb változatba nagyobb, 6,41 hüvelykes (!) AMOLED-kijelző került 2340 x 1080 pixeles felbontással, némileg, 3700 mAh-ra növelték az akku kapacitását, ami 5-8 óra kijelzőidőt jelent a gyakorlatban.

Miközben a készülékház mérete maradt, a kijelző azért nőhetett ilyen óriásira, mert az ujjlenyomat-olvasót beépítették a képernyőbe: így a kijelző szinte minden felületet elfoglalhat. Fenn vízcsepp alakúra csökkent a notch, s így nem kell a hátlapon kotorászva-tapogatva keresgélni az olvasót.

Igaz, a kijelző alá rejtett megoldásnak a Mate 20 Pro-éhoz hasonlóan meg van az ára, mert lassabban azonosítja a tulajdonost a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó.

Figyelemre méltó, hogy a motorháztető alatt Qualcomm Snapdragon 845-ös chip dohog, 6, illetve 8GB RAM, valamint 128, illetve 256GB ROM jeles társaságában.

A hátlapi dupla f/1.7-es kamerarendszer 16 és 20 megapixeles szenzorokat használ, optikai képstabilizátorral, és az éjszakai fotózásra kihegyezett Nightscape funkcióval.

A készüléken a sajnos másutt még mindig fehér hollónak számító, legújabb Android 9 Pie fut OxygenOS-sel és gesztusvezérléssel. Kis késéssel kiadták a éjfekete és tükörfekete után a talán villámlilának nevezhető változatot is.

Mindezt 180 ezer forintért osztogatják, miközben az iPhone, a Samsung, a Huawei nagyjából azonos hardveres képességű csúcskészülékeiért majd kétszer ennyit kérnek.

szerző: BZI

Hasonló hírek

Nemsokára az ujjunkkal fogunk telefonálni?

Edit

Tesla álma a vezeték nélküli energiáról lassan valóra válik

info

Így figyelhetik meg a cégek a dolgozóikat

info