Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Feldolgozhatatlan tragédiák sora: 48 óra alatt 10 halálos áldozatot szedett a rettegett magyar horrorút

Székely — Alig negyvennyolc óra leforgása alatt tíz áldozatot követelt a halálútként is gyakran emlegetett 4-es számú főút.

Kedd reggelre egy kisbuszban vesztette életét három ember a székelyi letérőnél, alig egy nappal egy másik tragikus ütközés után. Úgy tudjuk, a munkásokat szállító furgont vezető sofőr állt a főúton, éppen a lekanyarodáshoz készült, amikor a mögötte érkező kamion telibe trafálta. A többtonnás monstrum áttaszította a munkásokat szállító járművet a szembejövő autók elé, ahol az végül egy hűtőkocsival ütközött. Úgy tudjuk, a kisbuszban ülők az egyik kollégájukért akartak elmenni munka előtt.

Néhány órával később egy személyautó és egy teherautó csattant egymásba Karcagnál, szintén a 4-esen. Az autó vezetője a helyszínen meghalt.

Mind közül mégis talán a legbrutálisabb az a baleset, amely Fegyverneknél történt. Mint arról mi is beszámoltunk, vasárnap éjjel egy előzés végződött tragédiával, amelyben hat ember vesztette életét. Információink szerint a vétkes sofőr, M. Csaba (†42) több járművet próbált egyszerre lehagyni, amikor frontálisan karambolozott egy szemből érkező kocsival, amiben öten ültek, köztük egy nyolc hónapos terhes fiatal nő is, Dóra.

Fél év leforgása alatt több ember halálát követelő ütközések történtek a 4-es főúton /Fotó: Varga Nóra

– Csaba imádta a luxusautókat, gyakran fotózta is azokat, amikor a külföldi útjai során látott egyet. Megfontolt sofőrként ismertük, rejtély számunkra, hogyan történhetett ez a szörnyűség – mondta a vállalkozó egyik ismerőse lapunknak, aki szerint a férfinak a családja volt a mindene, soha nem kockáztatta volna az életét egy előzés miatt – sóhajtott az ismerős.

A másik autóban ülők közül négyen rokonok voltak, ötödik társuk, a sofőr pedig gyerekkori jóbarátjuk volt. A fiatalok, Dávid (†13), Dóra (†17), Tamás (†17), Krisztofer (†22) és Richárd (†24) Törökszentmiklósról tartottak hazafelé Kenderesre, amikor megtörtént a baj. Úgy tudjuk, Dóra nyolc hónapos terhes volt.

A tragikus balesetek kapcsán a rendőrség egy közleményt adott ki, amelyben arra kérik az autósokat, hogy bármi is történjék, mindig kapcsolják be a biztonsági öveiket.

– Az előzés a járművezetés legösszetettebb folyamata, amely nagyobb koncentrációt igényel. Előzés során mindig legyenek figyelmesek! – figyelmeztettek.

A közlekedési szakértő szerint egyszerű lenne a megoldás az ilyen veszélyes útszakaszokon.

– Megoldást jelenthetne a lekanyarodósávok kialakítása, hiszen az az autós, aki le akar fordulni, nem tartja fel az egyenesen haladó forgalmat. Ezek hiánya miatt érdemes arra is gondolni, hogy időben lassítsunk, majd jelezzük kanyarodási szándékunkat a mögöttünk haladó autósoknak – mondta Pausz Ferenc közlekedési szakértő.

Fél kilométerenként ütközés

A 4-es számú főúton 227 balesetet regisztráltak 2018-ban, ezek közül összesen 22 volt halálos kimenetelű. Érdekes adat, hogy a kutatások szerint 0,64 kilométerenként történik egy-egy baleset. A felmérés szerint a 4-es út után az M3-as és az M1-es autópálya a legveszélyesebb.

blikk

Hasonló hírek

2 fő embercsempész és 10 fő illegális migráns

Géza

Tragédia Szabolcsban: teljesen összeroppant az iskolai baleset után elhunyt Robika nevelőanyja

Géza

Friss: Súlyos baleset! Villanyoszlopnak csapódott egy személygépkocsi Piliscsabán

Géza