Hirmagazin.eu
Főoldal » Felderítő drónt vetnek be az oroszok
Külföld

Felderítő drónt vetnek be az oroszok

Megfigyelő drón alkalmazása mellett döntött az orosz védelmi minisztérium két szigeten, melyekről hosszú évtizedek óta folynak a területi viták Japán és Oroszország között.

Abban reménykednek, a drón használata lehetővé teszi a szigetek biztonságának megőrzését.

Az orosz tüzérségi egység a négy, Oroszország által felügyelt vitatott sziget közül Etorofun és Kunasiron állomásozik. A Kuril-szigetek részét képező érintett terület konfliktusának kezdete az 1850-es évekig nyúlik vissza, amikor egy területi megállapodásban nem került egyértelműen említésre a két ország közötti összes kis sziget hovatartozása.

A szovjet hadsereg a második világháború végén szállta meg a területet, amelyet azóta is felügyelete alatt tart. A japán álláspont szerint azonban a szigetek Japántulajdonát képezik, és igényt tart a területre.

Az Orlan–10 drónt a parti szakaszok és a környező vizek folyamatos ellenőrzésére, továbbá a mentési műveletek végrehajtására használják majd – olvasható a Japan Times hírei között.

A képen egy ORLAN-10 típusú orosz katonai drón látható (Fotó: Shutterstock/ovbelov) A képen egy Orlan–10 típusú orosz katonai drón látható (Fotó: Shutterstock/ovbelov)

A megfigyelő drón ugyanaz a típus, melyet Oroszország Szíriában is bevetett néhány évvel ezelőtt. A felderítő 120 kilométeres sugarú körben, 14 órán keresztül képes funkcionálni, miközben a beépített kamerája segítségével folyamatosan felvételeket készít.

szerző: Hirado.hu
forrás: japantimes.co.jp

Hasonló hírek

Meglátta a beteg kisfiút Cristiano Ronaldo, azonnal megállította a csapata buszát, majd… – videók

Géza

Átverte Trumpot Kim Dzsongun?

Géza

Miért állítják vissza az osztrák határellenőrzést?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------