Image default
Külföld

Feldarabolta az újságírónőt, majd cuki SMS-t írt a feleségének – vallott Peter Madsen

Bíróság elé állt szerdán a Kim Wall svéd újságírónő brutális meggyilkolásával és feldarabolásával vádolt dán feltaláló, Peter Madsen. Hajmeresztő dolgokat mondott.

Kim Wall a meggyilkolt újságíró
© AFP / Tom Wall

„Egy kis kalandra indultam a Nautilusszal. Holdfényben hajózom, nem merülök. Puszik és ölelések a cicáknak” – ezt az SMS-t küldte Peter Madsen a feleségének nagyjából húsz perccel azután, hogy feldarabolta Kim Wall holttestét saját építésű tengeralattjárójának mosdójában. Amikor a vezető ügyész, Jakob Buch-Jepsen megkérdezte a férfit, hogyan volt képes egy ilyen tett után ezt írni a nejének, Robin Herr, a tárgyalást a Twitteren élőben közvetítő újságíró szerint azt mondta: először arra gondolt, hogy öngyilkos lesz. De aztán az jutott eszébe, hogy hiányoznának neki a macskái.

Madsent tavaly augusztus 11-én vették őrizetbe gyilkosság gyanújával, miután kimenekítették a tengeralattjáróról. Addigra már napok óta keresték Kim Wallt, aki korábban azért szállt vízre vele, hogy riportot készítsen róla és a 2008-ban közösségi finanszírozásból elkészült járműről. Elfogásakor a feltaláló azt állította, hogy a 30 éves nőt partra tette Koppenhágában, azóta nem látta.

Áldozat és gyilkosa. Kép: CkyNews

Később aztán megváltoztatta a vallomását, és arról beszélt, hogy a fedélzeten tragikus baleset történt, amelyben az újságíró életét vesztette, ő pedig a „tengerbe temette” a holttestet. A Wall haláláról szóló történetét többször megváltoztatta, ahogy egyre újabb bizonyítékok kerültek elő az ügyben.

Az ügyészség végül előre megfontolt gyilkossággal vádolta meg. A hatóságok azt feltételezik, hogy megkínozta és perverz szexuális fantáziáit élte ki a nővel – hússzor szúrta meg egy kihegyezett csavarhúzóval a nemi szerve környékén –, megölte, majd feldarabolta, testrészeit a tengerbe szórta. Azután pedig szándékosan elsüllyesztette a tengeralattjárót, hogy a balesetről szóló alibijét erősítse.

Madsen a feldarabolást elismerte, az emberölést azonban továbbra is tagadja. A szerdai tárgyalási napon azt állította, hogy a nő halála után „pszichés sokkot” kapott, és úgy döntött, „megmenti a nő családját” azzal, hogy megszabadul a holttesttől. Arról, mivel borzalmas tapasztalat volt számára, nem akart beszélni, milyen volt feldarabolni a testet. Ám amikor az ügyész mégis arra kérte, tegye meg, úgy fogalmazott, „őrült helyzet volt”, főleg az, amikor a nő lábát a vécécsészébe kellett beletuszkolnia, hogy stabilan álljon, és le tudja fűrészelni a fejét. Olyan munka volt – magyarázta – amelyik a Hetedik című filmet idézte fel benne.

Peter Madsen dán feltaláló, az elfogása előtt. Kép: South China Morning Post

A rendőrség korábban átvizsgálta Madsen laptopját, amelyen darabolós horrorfilmeket, lefejezős videókat és hasonló témájú fotókat talált, és az is kiderült, hogy a férfi az interneten is rákeresett arra, hogyan kell intézni az ilyesmit, mielőtt maga is nekifogott volna. Amikor arról kérdezték, lehet-e összefüggés e tény és Wall halála között, úgy válaszolt, „véletlen egybeesésről van szó”.

A tárgyaláson tanúskodott Emma Sullivan, aki a Sky News számára készített dokumentumfilmet Madsenről, és nem sokkal Wall halála előtt meg is interjúvolta. Neki azt mondta a férfi, aggasztja, hogy esetleg pszichopata lehet. Emellett nyíltan szexuális megjegyzéseket is tett a beszélgetés során, azt mondta például az újságírónőnek, „ki kellene próbálnia, milyen egy tengeralattjárón szexelni, fantasztikus”.

Forrás: Hvg

 

Hasonló hírek

Ezzel búcsúzunk mára: Itt a világ legjobban fizetett semmittevése! Anglia, pizzakostoló! (Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! Hirmagazin.eu)

Géza

Észak-Korea jelentősen bővítette egyik rakétaközpontját

Géza

Önálló terrorelhárítási ügyészség alakul Franciaországban

Géza