Hirmagazin.eu
Főoldal » Feldarabolta az újságírónőt, majd cuki SMS-t írt a feleségének – vallott Peter Madsen
Külföld

Feldarabolta az újságírónőt, majd cuki SMS-t írt a feleségének – vallott Peter Madsen

Bíróság elé állt szerdán a Kim Wall svéd újságírónő brutális meggyilkolásával és feldarabolásával vádolt dán feltaláló, Peter Madsen. Hajmeresztő dolgokat mondott.

Kim Wall a meggyilkolt újságíró
© AFP / Tom Wall

„Egy kis kalandra indultam a Nautilusszal. Holdfényben hajózom, nem merülök. Puszik és ölelések a cicáknak” – ezt az SMS-t küldte Peter Madsen a feleségének nagyjából húsz perccel azután, hogy feldarabolta Kim Wall holttestét saját építésű tengeralattjárójának mosdójában. Amikor a vezető ügyész, Jakob Buch-Jepsen megkérdezte a férfit, hogyan volt képes egy ilyen tett után ezt írni a nejének, Robin Herr, a tárgyalást a Twitteren élőben közvetítő újságíró szerint azt mondta: először arra gondolt, hogy öngyilkos lesz. De aztán az jutott eszébe, hogy hiányoznának neki a macskái.

Madsent tavaly augusztus 11-én vették őrizetbe gyilkosság gyanújával, miután kimenekítették a tengeralattjáróról. Addigra már napok óta keresték Kim Wallt, aki korábban azért szállt vízre vele, hogy riportot készítsen róla és a 2008-ban közösségi finanszírozásból elkészült járműről. Elfogásakor a feltaláló azt állította, hogy a 30 éves nőt partra tette Koppenhágában, azóta nem látta.

Áldozat és gyilkosa. Kép: CkyNews

Később aztán megváltoztatta a vallomását, és arról beszélt, hogy a fedélzeten tragikus baleset történt, amelyben az újságíró életét vesztette, ő pedig a „tengerbe temette” a holttestet. A Wall haláláról szóló történetét többször megváltoztatta, ahogy egyre újabb bizonyítékok kerültek elő az ügyben.

Az ügyészség végül előre megfontolt gyilkossággal vádolta meg. A hatóságok azt feltételezik, hogy megkínozta és perverz szexuális fantáziáit élte ki a nővel – hússzor szúrta meg egy kihegyezett csavarhúzóval a nemi szerve környékén –, megölte, majd feldarabolta, testrészeit a tengerbe szórta. Azután pedig szándékosan elsüllyesztette a tengeralattjárót, hogy a balesetről szóló alibijét erősítse.

Madsen a feldarabolást elismerte, az emberölést azonban továbbra is tagadja. A szerdai tárgyalási napon azt állította, hogy a nő halála után „pszichés sokkot” kapott, és úgy döntött, „megmenti a nő családját” azzal, hogy megszabadul a holttesttől. Arról, mivel borzalmas tapasztalat volt számára, nem akart beszélni, milyen volt feldarabolni a testet. Ám amikor az ügyész mégis arra kérte, tegye meg, úgy fogalmazott, „őrült helyzet volt”, főleg az, amikor a nő lábát a vécécsészébe kellett beletuszkolnia, hogy stabilan álljon, és le tudja fűrészelni a fejét. Olyan munka volt – magyarázta – amelyik a Hetedik című filmet idézte fel benne.

Peter Madsen dán feltaláló, az elfogása előtt. Kép: South China Morning Post

A rendőrség korábban átvizsgálta Madsen laptopját, amelyen darabolós horrorfilmeket, lefejezős videókat és hasonló témájú fotókat talált, és az is kiderült, hogy a férfi az interneten is rákeresett arra, hogyan kell intézni az ilyesmit, mielőtt maga is nekifogott volna. Amikor arról kérdezték, lehet-e összefüggés e tény és Wall halála között, úgy válaszolt, „véletlen egybeesésről van szó”.

A tárgyaláson tanúskodott Emma Sullivan, aki a Sky News számára készített dokumentumfilmet Madsenről, és nem sokkal Wall halála előtt meg is interjúvolta. Neki azt mondta a férfi, aggasztja, hogy esetleg pszichopata lehet. Emellett nyíltan szexuális megjegyzéseket is tett a beszélgetés során, azt mondta például az újságírónőnek, „ki kellene próbálnia, milyen egy tengeralattjárón szexelni, fantasztikus”.

Forrás: Hvg

 

Hasonló hírek

Egyre több újságírót ölnek meg világszerte

info

Kemény bosszút esküdött az amerikai légicsapások után Irán legfőbb vallási vezetője

Géza

Összecsaptak a Dzsungel lakói a rendőrökkel (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------