Belföldi hírek

Fel kell készíteni a magyar hadsereget, hogy bevethető legyen, ha a migránshelyzet indokolja – Benkő Tibor vezérezredes (Olvasd el és nézd meg!)

Magyar Honvédség motivációs videó fizikai felkészülésre. (Már így se lehet semmi gond! Hirmagazin.eu)

“A katona az élete árán is megvédi az ország állampolgárait, ezért bűn lenne, ha nem lehetne bevetni például olyan migránshelyzetnél, amit már a rendőrök nem tudnak kezelni” – ezt mondta Benkő Tibor vezérezredes a Faktornak. Arról is beszélt, hogy néhány nappal ezelőtt, egy kibertámadást akadályoztak meg a magyar katonák. A vezérezredes a kötelező sorkatonasággal nem ért egyet, de még az idén felállítanak 10 helyőrségben kiképzőköteléket, ahol önkéntes katonákat képeznek majd ki. Azt is mondta, hogy megalakult a különleges rendeltetésű ezred, amely egy “elit” egység. Ahogy a vezérkari főnök fogalmazott: “földön-vízen-víz alatt- és levegőben – bárhol bevethetők, és ők a legjobbak.”

Tavaly nem volt könnyű évük – váratlan feladatot kellett megoldaniuk, ami nem volt benne az éves tervben. Hogyan tudták megszervezni viszonylag rövid időn belül a kerítésépítést?

Valóban, 2015. nem volt egyszerű év. Mindig úgy tervezzük a kiképzési évet, hogy a katonáknak szinte minden napja le van kötve. Kiképzések, felkészítések, missziós munkák, nem hagyunk nagyon szabadidőt. Tavaly is megvolt a katonák hazai és nemzetközi elfoglaltsága, amelyeket nemcsak újra kellett gondolni, de újra is kellett tervezni, amikor kiderült, hogy a migrációs helyzetet kezelni kell. Az egyik legnagyobb kihívás a szervezet számára az volt, hogy ne hagyjunk el egyetlen betervezett feladatot sem, de emellett nagyon rövid idő alatt legyünk képesek megoldani a tömeginvázió megakadályozását. A katonáknak meg kellett tervezni a zárrendszert, majd a fizikai akadályt meg is kellett építeni. Emellett azt is meg kellett szervezni, – a rendőrökkel karöltve, őket kiegészítve – hogy a zárrendszer mögött a katonák ott álljanak, és biztosítsák, hogy ne vágják át, ne rongálják meg, ne tegyék azt tönkre. Az egyes katonák számára pedig az időjárás okozott kihívást, hiszen a legnagyobb hőségben dolgoztak. Azokban a hetekben, amikor épült a határzár, ötször volt hőségriasztás.

Forrás: magyarkozosseg.hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Az “Év Homlokzata – 2018” – Érték az építészetben! Pályázat építészeknek és kivitelezőknek!

Géza

Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el Röszkénél

info

Honnan származik az adventi koszorú?

Géza