Hirmagazin.eu
Főoldal » Fékezhetetlenül terjed a vírus a bezárkózott faluban: eluralkodott a rettegés Szentpéterfa lakói felett – fotók
Egészség - betegség

Fékezhetetlenül terjed a vírus a bezárkózott faluban: eluralkodott a rettegés Szentpéterfa lakói felett – fotók

Szentpéterfa — Rettegés uralkodik hétfő óta az osztrák határ mellett fekvő ezerlelkes kis faluban, Szentpéterfán.

A polgármester asszony a falu Facebook-oldalán és az utcákon kifüggesztett plakátokon drámai hangon adta ország-világ tudtára, a vírus fékezhetetlenül tombol a településen. Hétfő óta három haláleset miatt kellett kihívni a hatóságokat, ottjártunkkor pedig újabb szentpéterfai esett áldozatul a kórnak.

– Tényleg nagy a baj, tudomásom szerint már negyvenen vannak karanténban, a polgármester bezáratta az óvodát és a bölcsődét. Lakat került két étteremre, csak kiszállítást vállalnak, az egyik vegyesboltra pedig kiírták: határozatlan ideig zárva – mesélt aggódó hangon Jurasics Attila (32) falugondnok, miközben begyűjtötte az utcáról a szüret idejéről ottmaradt utcai dekorációt.

– Teljesen jogos, hogy a polgármester asszony megijedt, úgy gondolta, a járványveszély idején ezzel a felhívással tudja legjobban otthonmaradásra és óvatosságra bírni a lakosokat – tette hozzá.

A településen történtek híre persze futótűzként terjedt az országban, ez sem segített az ott élőknek.

– Megtépázta a falut, hogy kikerült a világhálóra, mennyire tombol itt a vírus, többen azóta ki sem mernek menni az utcára. Nagyobb baj, hogy a környékbeli cégektől, Szombathelyről, Körmendről táppénzre küldték a tőlünk odajáró dolgozókat. Szinte megbélyegeztek bennünket, nem is tudom, ennek később milyen hatása lesz – fejezte ki elégedetlenségét Gaál István (55), akit a körülmények ellenére nyitva tartó egyetlen vegyesbolt előtt szólítottunk meg.

– Érthető a polgármester asszony fellépése, nem szeretné, hogy a faluban több megbetegedés legyen, netán egy kisebb gócpont alakuljon ki, de azt hiszem, sok mindennel nem számolt. Innen sokan járnak át dolgozni Ausztriába, az internet pedig nem áll meg a határoknál. Odaát a sógoréknál már mindenki tudja, mi történt itt. Ide is kevesebben jönnek, az ott dolgozókat pedig az is fenyegeti, hogy óvatosságból az osztrák vállalkozó jó pár napra nem engedi visszaállni őket a munkába – magyarázta nekünk egy helyi aasszony.

– Itt is olyan a helyzet, mint másutt az országban, s mivel a második hullám erősebbnek ígérkezik, mindenki fokozottabban próbál vigyázni magára – ütött meg jóval megengedőbb hangot egy gazda.

– Ha mindenki betartja az előírásokat , minden visszaállhat a régi kerékvágásba – reménykedik a közben megérkező postáskisasszony is, bár bizonytalan hanghordozásán azért érezhető, hogy amikor kimondta, már tudta, hogy erre az állapotra azért még elég sokat kell várni.

Hasonló hírek

Mérgező növény terjed hazánkban, ami komoly égési sérüléseket okoz! Megkérlek, küldd tovább barátoknak, ismerősöknek, erről értesülni kell mindenkinek! Hirmagazin.eu

Géza

Lehetséges, hogy két elménk van?

Géza

A fogzománc kijavítja magát egy új foggél segítségével

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------