Image default
Külföld

Fegyveresek elraboltak egy magyar fotóst Líbiában – fotó

Elraboltak egy magyar fotóst Líbia fővárosában, Tripoliban.

Az Index.hu számolt be arról, hogy fegyveresek elrabolták a Szabó Gergely Hoang Viet nevű magyar újságírót Tripoliban vasárnap este. Úgy tudni, a férfit az Abu Ghraiba mecsethez közelében található River Hotel épületétől vitték el elrablói. A hírportál szerint a magyar fotóst azután vitték el, hogy kijelentkezett a szállodából. A férfi semmilyen személyes holmit nem hagyott maga után, ám helyi kísérője, Ahmed Abdel Salam még el tudott menekülni a fegyveresek elől.

Úgy tudni, a fotósról videó is készült, ahol azt látni, ahogy az elrablása mögött álló iszlám szervezet azt követeli tőle, mondja ki az „Allah akbar” jelmondatot, illetve egy fotó is felkerült az internetre, amin – a nyakában egy fényképezőgéppel – egy terepmintás ruhában álló férfi mellett mosolyog.

A magyar fotós 2006 és 2011 között a Szegedi Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi Karára járt – a 2009/2010-es tanévben köztársasági ösztöndíjat is kapott –, 2011-től 2018-ig pedig egy ügyvédi irodának dolgozott.

Szabó Gergely Hoang Viet számos fotóa megtalálható a Shutterstocknál.

HVG és az Index.hu is megpróbálta telefonon elérni a fotóst, ám a mobilja ki van kapcsolva. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyelőre nem reagált a történtekre.

blikk, hvg

Hasonló hírek

Tömegesen mészároltak le keresztényeket Angolában

info

Pillanatragasztót cseppentet a szemébe, szemcsepp helyett a 19 éves lány

Mazsi

Titokzatos mosolygó arc jelent meg a kitörő hawaii vulkánban – VIDEÓ

Mazsi