Image default
Külföld

Fegyveresek elraboltak egy magyar fotóst Líbiában – fotó

Elraboltak egy magyar fotóst Líbia fővárosában, Tripoliban.

Az Index.hu számolt be arról, hogy fegyveresek elrabolták a Szabó Gergely Hoang Viet nevű magyar újságírót Tripoliban vasárnap este. Úgy tudni, a férfit az Abu Ghraiba mecsethez közelében található River Hotel épületétől vitték el elrablói. A hírportál szerint a magyar fotóst azután vitték el, hogy kijelentkezett a szállodából. A férfi semmilyen személyes holmit nem hagyott maga után, ám helyi kísérője, Ahmed Abdel Salam még el tudott menekülni a fegyveresek elől.

Úgy tudni, a fotósról videó is készült, ahol azt látni, ahogy az elrablása mögött álló iszlám szervezet azt követeli tőle, mondja ki az „Allah akbar” jelmondatot, illetve egy fotó is felkerült az internetre, amin – a nyakában egy fényképezőgéppel – egy terepmintás ruhában álló férfi mellett mosolyog.

A magyar fotós 2006 és 2011 között a Szegedi Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi Karára járt – a 2009/2010-es tanévben köztársasági ösztöndíjat is kapott –, 2011-től 2018-ig pedig egy ügyvédi irodának dolgozott.

Szabó Gergely Hoang Viet számos fotóa megtalálható a Shutterstocknál.

HVG és az Index.hu is megpróbálta telefonon elérni a fotóst, ám a mobilja ki van kapcsolva. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyelőre nem reagált a történtekre.

blikk, hvg

Hasonló hírek

Katonák védik a montenegrói határt, kevesebb migráns jut be

Géza

Arra ébredt, hogy egy állat rágja a fejét

Mazsi

Vihar előtti csend a Balkánon, mozgolódnak a migránsok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------