Főoldal » Fegyverarzenál a merényletre készülő francia terrorista lakásán
Külföld

Fegyverarzenál a merényletre készülő francia terrorista lakásán

A múlt héten letartóztatott Reda Kriket ellen, terrorizmus vádjával indított nyomozás alapján bebizonyosodott, hogy a 34 éves férfi egy terrorhálózat tagjaként egy franciaországi merénylet előkészítésének utolsó fázisában tartott. A férfi lakásán elvégzett házkutatás során perdöntő bizonyítékokat talált a rendőrség – erről tájékoztatta a közvéleményt François Molins párizsi ügyész.

 

Fegyverarzenál a merényletre készülő francia terrorista lakásán

A lakásban volt hat üveg, biztonságosan lezárt glicerin sav. 1,3 kilogramm ipari robbanószer, öt darab Kalasnyikov géppisztoly, Horvátországból származó géppuskák a hozzájuk tartozó leírásokkal. Hét egyéb kézi fegyver, könnygáz és temérdek lőszer. Valamint találtunk egy “Modern laboratórium” című szakkönyvet is – közölte az ügyész sajtótájékoztatóján.

A férfit távollétében tíz év szabadságvesztésre ítélték tavaly júliusban Brüsszelben, amiért egy Szíriába dzsihadistákat toborzó hálózat tagja volt.

A francia nyomozással összefüggésben a holland rendőrség Rotterdamban lépett akcióba, és tartóztatott le négy férfit. Egyikük, egy francia állampolgár Kriket-el együtt készült a merényletre. A gyanúsított nem járult hozzá kiadatásához, így arról a holland ügyészség fog dönteni.

Forrás: euronews

 

Hasonló hírek

Terrortámadásként kezelik a melbourne-i késelést! Oszd meg!

Géza

Újabb támadások veszélyére figyelmeztet a német igazságügy-miniszter

Edit

Hatalmas hullámok pusztítottak Tenerifén

Géza