Főoldal » Fázott a katona, ezért beperelte a brit haderőt!
Külföld

Fázott a katona, ezért beperelte a brit haderőt!

Az ugan­dai szár­ma­zású férfi sze­rint a had­se­reg tu­da­tá­ban volt annak, hogy a ka­ribi és af­ri­kai em­be­rek sok­kal se­bez­he­tőb­bek a hideg idő­já­rás ese­tén. 150 ezer font kár­té­rí­tést kö­ve­tel.

A napokban olvashattunk arról, hogy a német hadseregbe felvesznek uniós állampolgárokat is, mert túl kevés a hazai jelentkező. Persze lassan ott tartunk, hogy bárki lehet uniós állampolgár, függetlenül attól, hogy hol született.

Most éppen egy ilyen ügyről írt a Sputniknews. Történt pedig, hogy

egy ugandai származású katona vádat emelt a brit védelmi minisztérium ellen és 150 ezer font /több mint 50 millió forint/ kártérítést követelt azzal az indokkal, hogy egy hadgyakorlat közben a hadsereg nem védte meg őt a hidegtől.

Michael Asiamah beadványában az szerepel, hogy 2016 márciusában Salisbury Plain és Naseby Battlefield körzetben katonai gyakorlaton vett részt. Szerinte a hadsereg nem adott neki meleg ruhát, ezért legalább 18 órát kellett hideg szélben eltöltenie, annak ellenére, hogy a hadsereg tudatában van annak, hogy a karibi és afrikai emberek sokkal sebezhetőbbek a hideg időjárás esetén.

Fázott a katona, ezért beperelte a brit haderőt!
Illusztráció

Két éve ősszel leszerelt a seregtől és most egy evangélikus templomot vezet Tidworthben, de az egykori megfázás miatt még mindig betegség gyötri, ha 15 fok alatt az utcára megy. Mivel a hadsereg azt állította, hogy ő is megkapta a szükséges felszerelést a hadgyakorlat ideje alatt, most a bíróság dolga lesz, hogy döntést hozzon ebben a szokatlan perben.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Brazil hadihajó mentett ki menekülteket a Földközi-tengeren

Edit

Hamis volt a terrorfenyegetés Los Angelesben (Videó)

info

Friss: Lemondott Giuseppe Conte olasz miniszterelnök!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------