Image default
Külföld

Fázott a katona, ezért beperelte a brit haderőt!

Az ugan­dai szár­ma­zású férfi sze­rint a had­se­reg tu­da­tá­ban volt annak, hogy a ka­ribi és af­ri­kai em­be­rek sok­kal se­bez­he­tőb­bek a hideg idő­já­rás ese­tén. 150 ezer font kár­té­rí­tést kö­ve­tel.

A napokban olvashattunk arról, hogy a német hadseregbe felvesznek uniós állampolgárokat is, mert túl kevés a hazai jelentkező. Persze lassan ott tartunk, hogy bárki lehet uniós állampolgár, függetlenül attól, hogy hol született.

Most éppen egy ilyen ügyről írt a Sputniknews. Történt pedig, hogy

egy ugandai származású katona vádat emelt a brit védelmi minisztérium ellen és 150 ezer font /több mint 50 millió forint/ kártérítést követelt azzal az indokkal, hogy egy hadgyakorlat közben a hadsereg nem védte meg őt a hidegtől.

Michael Asiamah beadványában az szerepel, hogy 2016 márciusában Salisbury Plain és Naseby Battlefield körzetben katonai gyakorlaton vett részt. Szerinte a hadsereg nem adott neki meleg ruhát, ezért legalább 18 órát kellett hideg szélben eltöltenie, annak ellenére, hogy a hadsereg tudatában van annak, hogy a karibi és afrikai emberek sokkal sebezhetőbbek a hideg időjárás esetén.

Fázott a katona, ezért beperelte a brit haderőt!
Illusztráció

Két éve ősszel leszerelt a seregtől és most egy evangélikus templomot vezet Tidworthben, de az egykori megfázás miatt még mindig betegség gyötri, ha 15 fok alatt az utcára megy. Mivel a hadsereg azt állította, hogy ő is megkapta a szükséges felszerelést a hadgyakorlat ideje alatt, most a bíróság dolga lesz, hogy döntést hozzon ebben a szokatlan perben.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A hét végén 20 ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezett Münchenbe

Edit

Német állami tévé: Oroszország megtámadta Észtországot, úton vannak a NATO csapatok

Géza

Sokat vesztett Merkel Kölnben

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------