Főoldal » Farsangi programok a Szennai Skanzenben
Kultúra Programinfó

Farsangi programok a Szennai Skanzenben

Forrás: MTI

Magyarország és azon belül Somogy farsangi szokásaiból ad ízelítőt februárban a Szennai Skanzen, amely rövid szünet után szombattól várja a látogatókat.

Farsangi programok a Szennai Skanzenben

A február a farsangról szól, minden hétvégén 10 és 16 óra között sok ínycsiklandó finomsággal, táncházzal, maskarázással készülünk – írta a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény tagintézménye az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

A Kaposvártól nyolc kilométerre található, a talpas-favázas népi építészet emlékeit őrző, csaknem négy évtizede létrejött falumúzeum portáin ezen a hétvégén más és más somogyi farsangi hagyományokat elevenítenek fel.

Lesz maszkázás, tuskóhúzás, nyársdugás, farsangifánk-sütés és zajkeltőeszköz-készítés, az érdeklődők a somogyszobi házban Balázs-napi szokásokkal, babonákkal ismerkedhetnek meg, valamint farsangi tárlatvezetésen vehetnek részt.

Kiemelték: február 13-án és 14-én, a nagyböjt kezdetén Belső-Somogy böjti szokásait mutatják be, ennek keretében a vendégek megtudhatják, milyen étkeket fogyasztottak ebben az időszakban a “régi faluban”, és mik voltak a böjti gyermekjátékok.

A Zselicség és Ékes anyanyelvünk hétvégéjén, február 20-án és 21-én egy játékot szerveznek, a látogatók a múzeumot bejárva a somogyi tájszólással, a megyére jellemző tájszavakkal, népi etimológiai kifejezésekkel ismerkedhetnek.

Február utolsó hétvégéjének témái a téltemető és tavaszváró szokások, hiedelmek, jóslások lesznek, a nagyközönség február 27-én délután a szennai iskolások kiszézéshez hasonlatos téltemető deda-báb égetésének lehet tanúja.

A farsangi rendezvények mellett 2016-ban is számtalan újdonság, fesztivál és kiemelt hétvégi program várja a látogatókat a Szennai Skanzenben – olvasható a tájékoztatóban.

 

 

Hasonló hírek

A kellemes rettegés garantált ezen a mozin, de terápiának se rossz

Edit

Te mit tennél, ha a horgodra akadna egy szirén? (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Magyar csúcsműveket állítanak ki Milánóban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------