Főoldal » Farkasok Magyarországon- videó
Állatvilág

Farkasok Magyarországon- videó

Fegyelmezetten vonul a Bükkben tizenegy farkas

Átfogó felmérésbe fogtak a Bükkben, illetve a helyi nemzeti park területén, a kameracsapdába sétált bele több példány farkas.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felmérést készített arról, hány nagyragadozó található a szervezet fennhatósága alá tartozó területen. Egy bükki vadászat során 11 farkast is megfigyeltek

A felmérés során három megye (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén) egyidejű számlálása során 425 kilométernyi utat pásztáztak január végén, és vizsgálták, merre járnak a területen farkasok, hiúzok, ha már – előbbi állat esetében ez biztos – olyan jól érzik magukat, hogy szaporodnak is itt.

A farkasokról összegyűjtött nagy mennyiségű adat feldolgozása és kiértékelése mellett az egyedek rokonsági viszonyainak, szociális hálózatának és a területhasználatuk finomabb léptékű vizsgálatát végzik – például kameracsapdákkal is.

A felmérés eddigi eredményei alapján farkas az összes érintett tájegységben előfordult, hiúz egyedül a Nyugat-bükki Tájegység területén került elő a szinkron időpontjában. A Bükkben, a Fennsíkon és a hegység déli tömbjében egymástól markánsan elkülönülő területeken tapasztalták farkasok aktivitását. Ezek alapján 9-11 egyedre becsülik a Bükkben tartózkodó farkasok számát. Mindent összegezve a szinkron végeredménye a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság potenciálisan nagyragadozós területeire vetítve: 15-18 farkas egyedet és 1 hiúzt számláltak meg a felmérés során.

Nyitókép: Pixabay.com
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

12 mindennapi élelmiszer, ami halálos lehet házi kedvencünkre!

Mazsi

Elképesztő természeti csoda a magyar erdőkben, csak 2 héten át láthatod – VIDEÓ

Mazsi

A vadász meglátja a csapdába esett farkast… aztán valami nagyon kockázatos dolgot tesz! – VIDEÓ

Mazsi