Hirmagazin.eu
Főoldal » Farkasok Magyarországon- videó
Állatvilág

Farkasok Magyarországon- videó

Fegyelmezetten vonul a Bükkben tizenegy farkas

Átfogó felmérésbe fogtak a Bükkben, illetve a helyi nemzeti park területén, a kameracsapdába sétált bele több példány farkas.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felmérést készített arról, hány nagyragadozó található a szervezet fennhatósága alá tartozó területen. Egy bükki vadászat során 11 farkast is megfigyeltek

A felmérés során három megye (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén) egyidejű számlálása során 425 kilométernyi utat pásztáztak január végén, és vizsgálták, merre járnak a területen farkasok, hiúzok, ha már – előbbi állat esetében ez biztos – olyan jól érzik magukat, hogy szaporodnak is itt.

A farkasokról összegyűjtött nagy mennyiségű adat feldolgozása és kiértékelése mellett az egyedek rokonsági viszonyainak, szociális hálózatának és a területhasználatuk finomabb léptékű vizsgálatát végzik – például kameracsapdákkal is.

A felmérés eddigi eredményei alapján farkas az összes érintett tájegységben előfordult, hiúz egyedül a Nyugat-bükki Tájegység területén került elő a szinkron időpontjában. A Bükkben, a Fennsíkon és a hegység déli tömbjében egymástól markánsan elkülönülő területeken tapasztalták farkasok aktivitását. Ezek alapján 9-11 egyedre becsülik a Bükkben tartózkodó farkasok számát. Mindent összegezve a szinkron végeredménye a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság potenciálisan nagyragadozós területeire vetítve: 15-18 farkas egyedet és 1 hiúzt számláltak meg a felmérés során.

Nyitókép: Pixabay.com
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Így gyászolják a tragikus hirtelenséggel elpusztult magyar mentőkutyát

Mazsi

Sose gondoltad volna, hogy örök barátságot köt ez a róka és kutya

Edit

Kőkemény kiképzéssel tanítják be a járőrkutyákat Budapesten

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!