Főoldal » FAO: Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére
Életmód hírek

FAO: Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére

Ezt az öt FAO kiadványt érdemes elolvasni 2020-ban

Budapest, 2020. január 19. – Egy új év kezdete jó lehetőség új célok és tervek kitűzésére. Miért ne kerülhetne be a 2020-as fogadalmak közé az olvasás? Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az alábbi öt aktuális témájú kiadványt javasolja az olvasólistára.

  1. Biológiai sokféleségJelentés az táplálkozási és mezőgazdasági biodiverzitásról – Összefoglaló

A FAO egyik legjelentősebb kiadványának rövidített kiadása átfogó képet ad egy kiemelkedően fontos területről: a biológiai sokféleségről. A növényeknek és állatoknak, melyek táplálékot, takarmányt, üzemanyagot és rostot biztosítanak, továbbá az élelmiszertermelést segítő organizmusoknak, kulcsszerepük van a világ élelmiszerellátásában, az egészséges és tápláló étrendben, a vidéki térségek megélhetésének biztosításában és az emberek és közösségek jobb ellenállóképességében. A jelentés a biológiai sokféleség jelenlegi állapotát veszi górcső alá. Érdemes átolvasni a téma jobb megismeréséért. Tipp: A kiadvány digitális formában is elérhető!

  1. KlímaváltozásMozgásban az ifjúság a klímaváltozás ellen! Összeállítás ifjúsági kezdeményezésekből a mezőgazdaság területén a klímaváltozás hatásainak tompításáért

A fiatalok egyre hangosabban hallatják hangukat, ha az éghajlatváltozásról van szó. Ez az új FAO kiadvány olyan globális kezdeményezéseket mutat be, melyekben fiatalok kulcsszerepet játszottak. Talán még be is lehet csatlakozni egyik-másikba.

Balra: Helyes tárolással hozzájárulhatunk az élelmiszerbiztonsághoz és ezáltal az éhezés csökkentéséhez ©FAO/Luis Tato. Jobbra: A biológiai sokféleség megőrzése kiemelten fontos a biztonságos és tápláló élelem biztosításához mindenki számára ©FAO/Alessandra Benedetti

  1. ÉlelmiszerbiztonságAz élelmiszerbiztonsági világnapról

Ez a kiadvány az élelmiszerbiztonsági világnaphoz kapcsolódik, amire tavaly került sor első alkalommal. A tájékoztató anyagot az ehhez kapcsolódó esemény során mutatták be, hogy informáljon a témáról, illetve felhívásként az ipar szereplői számára a biztonságos élelmiszer garantálására az élelmiszerlánc teljes egészén. A biztonságos élelmiszer révén már megtettük a legalapvetőbb lépést az egészség és élelmezésbiztonság javításáért.

  1. Fiatalok bevonásaEnergia kézikönyv

Íme valami a fiatalabb korosztályoknak. A FAO egyéb ENSZ szervezetekkel együttműködésben kidolgozott ifjúsági sorozata a 18 év alattiak figyelmét igyekszik felhívni olyan témákra, mint a mezőgazdaság vagy a klímaváltozás, hogy tágabb környezetükben ők maguk is aktív részesei legyenek a változásnak. Ez a kiadvány a fenntarható energiatermelésről szól, arra a kérdésre keresve a választ, hogy miként tudunk közösen tenni a jobb energiaellátásért a világon. Nem csupán érdekes olvasmány, de a kisebb energiafelhasználás önmagában is felér egy újévi fogadalommal.

A digitalis innováció a mezőgazdaság számos szegmensében jelenthet megoldás a világ számos pontján. ©FAO/Yasuyoshi Chiba

Digitális innovációDigitális technológiák a mezőgazdaságban és vidéken

Ahogy átlépünk az új évtizedbe, egyre több szó esik a digitalizációról. A digitális technológiák gazdasági előnyöket kínálhatnak a mezőgazdaságban, növelve a termelékenységet, a hatékonyságot és az értékesítés lehetőségeit. Társadalmi és kulturális előnyökhöz juthatunk általa ahogy javul a kommunikáció és csökkennek az egyenlőtlenségek. A digitális technológia a mezőgazdaság motorja lesz a jövőben, úgyhogy jobb nem lemaradni a tudásban!

Most pedig nincs más hátra, mint olvasni.

A kutatás és tudás szerepe egy jobb jövőben elvitathatatlan. A FAO-nak kiemelt feladata a táplálkozáshoz, élelmezéshez és mezőgazdasághoz kapcsolódó információ gyűjtése, elemzése, összegzése és megosztása ilyen és hasonló kiadványok révén. A legfrissebb kiadványokért érdemes feliratkozni a FAO hírlevelére. Jó olvasást!

Forrás és kapcsolat:

PLÁNTEK LEA                      

Kommunikációs munkatárs

ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO)

Budapest

www.fao.org/europe

+36 1 4612035

[email protected]

Hasonló hírek

Karácsony Gergely felfüggesztette a kilakoltatásokat

Géza

Megszólalt a gólyatáborban megerőszakolt lány

info

Névnapok Április 10.

info