Image default
Egészség - betegség

Fahéjjal az öregedő agysejtek ellen

A fahéj egy megosztó fűszer. Sokan kedvelik, de sok ember még az illatát sem bírja. Pedig egy nagyon hasznos és az egészséget megtámogató fűszerről van szó, amelyet a magyar konyhában is több száz éve használnak a háziasszonyok.

A fahéjat nem csupán sütés és főzés során használhatjuk, hanem egészségügyi előnyeit is kiélvezhetjük. A barnás fűszerből szórhatunk az ételeinkre, tehetünk egy-egy csipetnyit a gyógyteáinkba, de kimondottan fahéjteát is készíthetünk.

A fahéjnak ezernyi csodás hatása ismeretes. Az egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet étkezés után, így cukorbetegeknek is javasolható a fogyasztása.

Ez a fűszernövény csökkenteni tudja az LDL-koleszterin szinjét, így mérsékelni tudja a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának a kockázatát.

Antimikrobiális tulajdonsága miatt a fahéj segít megakadályozni a baktériumok elszaporodását. Candida gomba ellen is nagyon hatásos, de az E-coli baktériummal is eredményesen fel tudja venni a harcot. Mivel szembeszáll mindenféle kórokozóval, így érdemes rendszeresen fahéjteát kortyolgatnunk, csak úgy megelőzésképpen is.

A méz és a fahéj kombinációja verhetetlennek bizonyul az ízületi gyulladással szemben. Egyes feltételezések szerint a daganatos megbetegedések megelőzésében is védelmet élvezhetünk általa.

Természetes élelmiszer-tartósítóként is ismeretes. Ha a befőttekhez vagy egyéb, tartósítani kívánt ételekhez hozzáadjuk, akkor az ételeink nem indulnak romlásnak, hiszen a fahéj meggátolja a kórokozók elszaporodását.

Forrás: gyogyszernelkul

Hasonló hírek

A cukros ételek miatt 700000 új rákbeteg, a lakosság fele elhízik…

Mazsi

6 figyelmeztető jel, ami már 1 hónappal előre jelzi az infarktust!

Mazsi

Életet ment így a szódabikarbóna! Keverd citrommal!

Mazsi