Hirmagazin.eu
Főoldal » Fagyos finn fogadtatás
Külföld

Fagyos finn fogadtatás

forrás: hirado.hu

Helsinki szigorítani tervezi befogadási rendszerét, kezdeményezte az iraki és szomáliai hatóságoknál a visszatoloncolási szerződések előkészítését – hangzott el az M1-en. Merkel szerint a tranzitzónák bevezetése nem oldaná meg a menekülthullám erősödéséből fakadó gondokat, de bizonyos esetekben hatékony megoldás lehet.

A német kancellár szerint a tranzitzónák bevezetése nem oldaná meg a menekülthullám erősödéséből fakadó gondokat, de bizonyos esetekben hatékony megoldás lehet. Angela Merkel erről hétfő este pártja, a konzervatív CDU fórumán beszélt. A Die Welt című lap online kiadásában megjelent beszámoló szerint a politikus úgy fogalmazott: az eljárást például olyan esetekben lehetne alkalmazni, amikor egy menedékkérő nyilvánvalóan szándékosan elhagyja az iratait és nem hajlandó együttműködni személyazonossága megállapításában.

A Mazsihisz egyetért a határvédelemmel

Egyetért a határ védelmével a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke. Szabó György a Magyar Időkben megjelent interjúban úgy fogalmazott: Magyarországot, illetve az Európai Uniót meg kell védeni a hónapok óta tartó migrációs áradattól. Erre pedig csak a határzárral van lehetőség. Hozzátette: amennyiben valaki menekültstátusért folyamodik, annak el kell fogadnia az ezzel járó jogi procedúrát. Szerinte az Európába érkező tömegben valós nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek is vannak.

Finnország szigoríthat

A múlt hétvégén jelentősen visszaesett a menedékkérők száma Finnországban. A migránsokat valószínűleg az riasztotta el, hogy a skandináv ország azt tervezi: szigorítja befogadási rendszerét – hangzott el az M1-en A finn diplomácia kezdeményezte az iraki és szomáliai hatóságoknál a visszatoloncolási szerződések előkészítését, pedig korábban ebből a két országból szinte feltételek nélkül befogadták a menekülteket. A csatorna helsinki tudósítója közölte: a múlt hétvégén csak 150 menekült érkezett Svédországból és adta be kérelmét, ez radikális visszaesés a korábbi napi 500-600 menekülthöz képest.

3 nap, 36 ítélet

Harminchat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság tiltott határátlépés miatt az elmúlt 3 napban. Az összes érintett migránst kiutasították Magyarország területéről. A vádlottak a határzár alatt vagy felett átmászva, illetve a mások által vágott nyíláson keresztül léptek illegálisan magyar területre. Többségük szírnek vagy koszovóinak vallotta magát, de volt köztük líbiai és iraki is. Az ítéleteket a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek.

Szijjártó: az EU alábecsüli a veszélyt

Az Európai Unió továbbra is jelentősen alábecsüli a milliós nagyságrendű migráció veszélyét – jelentette ki Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek tanácskozását követően. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: ha az Unió elveszíti hitelességét azok előtt az országok előtt, amelyek jelenleg ellátják a menekültek nagy részét, akkor előfordulhat, hogy a mostani százezrek helyett milliók jelennek meg a határoknál. A tárcavezető szerint mielőbb meg kell állapodni a menekülttáborokat fenntartó Törökországgal, Jordániával és Libanonnal.

 

Hasonló hírek

Kiürítették Varsó mindkét nemzetközi repülőterét

info

Kölnben megkéselték a polgármester-jelöltet

Edit

A franciák nem hisznek az Iszlám Állam elleni győzelemben

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------