Image default
Húsvét

Fabiny Tamás: A feltámadt Jézus úton van a világ felé

A feltámadt Jézus úton van a világ felé, és azt akarja hogy kövessük őt – mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap.

Ünnepi istentisztelet a budavári evangélikus templomban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fabiny Tamás igehirdetésében kiemelte: a feltámadt Jézus a pogányok lakta Galileába küldi tanítványait, mert missziói feladatot akar rájuk bízni. Arra kéri őket, hogy Galileában tegyenek tanítvánnyá minden népet. Jézus tehát azt akarja, hogy a térítők, „a tanítók és a keresztelők egyháza legyünk – mondta.

Kezdjük el végezni galileai munkánkat! – szólított fel az evangélikus püspök, hozzátéve: Galilea lehet Budapest, Kárpátalja, Szíria és Irak, lehet minden hely, ahol pogány vagy szenvedő emberek várják az evangéliumot és a segítő szeretetet. Jézus, ahogy a tanítványoknak, úgy „nekünk is megmutatja a Galileába vezető utat” – tette hozzá.

Fabiny Tamás szólt arról is: minden a kereszttel kezdődik, és csak aki átéli nagycsütörtök és nagypéntek fájdalmát, aki ott van a keresztnél és a sírba tételnél, az képes átélni a feltámadás csodáját. Úgy fogalmazott: Jézus nagyszombaton bezárta a poklot, hogy ne jussunk kárhozatra, de megnyitotta az eget, hogy üdvösségre jussunk – ez isten igazi húsvéti meglepetése.

„Csak ha eljutunk az üres sírhoz, ha betöltjük a magunk galileai misszióját”, „akkor reménykedhetünk abban, hogy az ő feltámadása a mi feltámadásunk is”, hogy „az örök élet, amit előkészített, a miénk is lehet” – tette hozzá az evangélikus püspök.  Az istentisztelet úrvacsoraosztással fejeződött be.

Forrás: MTI

 

Hasonló hírek

Borbás Marcsinál mindig van belőle a húsvéti asztalon – most megosztotta a fortélyt

Edit

Ne vegyünk élő nyulat, ezzel lepjük meg a gyereket húsvétkor

Edit

Húsvéti füzér készítés a tavaszi szünetre

info