Image default
Technika, kommunikáció

Ezzel lehet letiltani a zaklatókat Android mobilon

Nem minden hívás kívánatos. Spammerek, felszámolt kapcsolatok, telemarketingesek és bosszantó idegenek: kíméljenek.

Kép: Shutterstock

A legtöbb androidos készülék már a gyári szoftverrel, külön applikáció telepítése nélkül tudja blokkolni a nem kívánt számokat. Ami azért nem mindig elegendő: vértezzük fel a mobilt célszoftverrel.

Gyári megoldás a Google fejlesztésű, „stock” Androidon

A Pixel, vagy a régebbi Nexus 6P mobilokon két módja van a tiltásnak. Az egyszerűbb módszer: nyissuk meg a Telefon alkalmazást, válasszuk a legutóbbi hívásokat. A nem kívánt számon nyomjunk hosszasan, majd válasszuk a blokkolást.

A másik lehetőség: érintsük meg a Telefon alkalmazásban a hárompöttyös ikont a jobb felső sarokban, válasszuk a „Beállítások”-at, majd a menüben a „Hívás blokkolása” opciót, s adjuk hozzá a nem kívánt számokat.

Hívás blokkolása más androidos gyártóknál

Nagyjából ugyanaz a teendő a Samsung, az LG, a HTC és a többi gyártó telefonjain – kisebb, leginkább elnevezésbeli különbségekkel.

Nyissuk meg a Telefon alkalmazást, válasszuk ki a letiltandó számot, majd a „Szám blokkolása” opciót.

Kép: mobil.hu

Javítsuk a védelmet külső fejlesztésű szoftverrel

A „beépített” védelem csak a már fogadott hívások hárítására alkalmas, de például a híváskori, “jelen idejű” azonosításra nem.

Calls Blacklist

Calls Blacklist – Hívások és SMS-ek blokkolása nevű applikáció hívásblokkoló, s SMS-szűrő is.

Kívánságra letiltja az ismeretlen, privát, valamint a rejtett számokat, üzeneteket  feketelista segítségével, vagy akár blokkol egy teljes „így kezdődik” számtartományt.

Call Blocker

Call Blocker Free – Blacklist nagyjából az előbbi szoftver képességeivel azonos szolgáltatásokat nyújt, hasznos „ne zavarjanak” üzemmóddal.

Truecaller és Hiya

Méltán népszerű a Truecaller – Hívó ID és tiltás. A közösségi alapú megoldás több mint 200 millió felhasználó közreműködésével létrejött spam listájának köszönhetően gyakran (de természetesen nem mindig) már híváskor azonosítja a hívó felet.

Hasonlóképpen működik a Hiya, melynek szolgáltatását egyébként a Samsung több készülékébe is beültette.

Hiya

Caller ID

Még rátesz erre egy lapáttal a Caller ID, Block & Phone Call Recorder. Nem csak azonosítja (sokszor) a hívót, s teszi lehetővé a blokkolást, hanem Automatic Call Recorder (ACR) funkciójával minőségi hangfelvételt is lehet rögzíteni a zaklató hívásáról.

Az ACR nem működik jól minden androidos készüléken, vásárlás előtt érdemes kipróbálni.

Felvételre amúgy rendelkezésre áll többek között az Automatic Call Recorder, a Call Recorder Pro, amiből rögtön kettő is fellelhető.

Készüléke válogatja, hogy melyik szoftver melyik Androiddal hajlandó jól együttműködni: előbb mindig az ingyenes változatot próbáljuk ki.

Forrás: Hirado.hu

Hasonló hírek

Tudta, hogy melyik weblap eszi meg a gépét?

Géza

Egy ruha alá rejtett gombbal azonnal jelezhetjük szeretteinknek, ha bajban vagyunk

Edit

Az X jelöli a helyet – jön a JUNCTIONxBudapest

Géza