Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezzel búcsúzunk mára: “Magyarország – Csodaország: I love Hungary” (A cikk videót tartalmaz) Minden magyarnak nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! Hirmagazin.eu
Tudástár - minden érdekesség

Ezzel búcsúzunk mára: “Magyarország – Csodaország: I love Hungary” (A cikk videót tartalmaz) Minden magyarnak nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! Hirmagazin.eu

A budapesti tűzijáték titka: Így készült a magyar csoda:

Hirmagazin.eu

Egy magyar drónos fejlesztőcsapatnak köszönhetően igazi csodát láthatott a közönség az augusztus 20-i tűzijátékon, híven az este fő üzenetéhez: Csodaország Magyarország! A félórás látványos show egy meglepő és új elemmel indult: kirajzolódott a csodaszarvas és a kereszt a levegőben, a tűzijáték végén pedig a Szent Koronát mintázták meg!

A videó a csodaszarvassal kezdődik, a kereszttel folytatódik, a végén pedig a Szentkorona is látható:

De hogyan, milyen technikával érték el ezt a csodás látványt? Erről a drónos cég ügyvezetője mesélt a Ripostnak.

A tűzijáték kezdetén és végén bemutatott produkció különlegessége nemcsak az volt, hogy világító drónok adták ki a magyarság szimbólumait, hanem az is, hogy ezek a kis légi eszközök egymással kommunikálva rajzolták ki a motívumokat.

„Évek óta készültünk arra, hogy az augusztus 20-ai tűzijátékon megmutathassuk magunkat, idén megadatott ez a lehetőség. Korábban már a budapesti úszó-világbajnokság nyitóünnepségén is láthatta a közönség a világító drónokat, ám most egy világon egyedülálló elemet is bemutathattunk: egy háromdimenziós, mozgásban lévő állat, a csodaszarvas igazi szenzáció volt” – nyilatkozta a Ripostnak a CollMot Robotics ügyvezetője, Vásárhelyi Gábor.

Kivitték a hétfő esti eseményre a teljes, 50 darabos drónflottájukat, de csak 38 szerepelt a műsorban, egyiket sem kellett visszahívni vagy cserélni – árulta el a drónrajos kutatások piaci hasznosítására alapított cég képviselője. A CollMot Robotics az Eötvös Loránd Tudományegyetem Biológiai Fizika Tanszékén alapított startup cég.

„Úgy lett megírva a program, hogy mind a csodaszarvashoz és a kereszthez, mind pedig a Szent koronához elegendő volt 38 drón. Természetesen volt vészforgatókönyvünk is arra az esetre, ha vissza kell hívni az eszközöket, de szerencsére erre nem volt szükség. A világító drónok tetszőleges színt képesek kikeverni, de Budapest fényei és a kivilágított Parlament miatt a legerősebb, legvilágosabb színt választottuk”

Az idő, a hőmérséklet és a helyszín is tökéletes volt ahhoz, hogy a nézők mindenhonnan gyönyörködhessenek a látványban.

Bár nekünk minden bemutató tanulságos, de azt örömmel mondhatom, hogy hétfőn minden úgy zajlott, ahogy terveztük. Nem volt szél és az égbolt is teljesen tiszta volt

– mondta a CollMot Robotics ügyvezetője.

Megtudtuk, hogy a drónok 40-150 méter magasra repültek, a szakemberek pedig a budai Angelo Rotta Rakpartról indították el és oda is hívták vissza az eszközöket.

„Az egész műsort és a drónok mozgását egy számítógépes animációs programmal terveztük meg. A drónok a felprogramozott útvonalat önállóan, közvetlen pilóta irányítás nélkül repülték végig. Nagy büszkeség volt szerepet kapni az augusztus 20-ai tűzijátékon, bízunk benne, hogy egyre több nagyszabású eseményen kápráztathatjuk majd el a közönséget”

– mondta Vásárhelyi Gábor.

Forrás: VilágFigyelő, Ripost

Hasonló hírek

Tömegek indultak vándorlásnak Európa felé, de semmi sem változott, csupán annyi, hogy a káoszban felemelkedett az Iszlám Állam.

info

Dionüszosz-szoborfej került napvilágra Bulgáriában

Edit

Vérvörösre festette a vizet az elhullott tengeri szörny

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------