Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ezzel a durva módszerrel dolgoznak a betörők, a rendőrség nyomoz

Nem akármilyen módszerrel próbálnak betörni a lakásokba a bűnözők: egyszerűen eltörik az ajtózárat! A rendőrség már keres egy férfit, akinek nem vált be a technika, ám Vácon már kifosztottak egy nyugdíjast.

Bár a lakásbetörők tárháza kifogyhatatlan és a technika fejlődésével folyamatosan módosul és változik, ám úgy tűnik, az utóbbi időben visszatértek az ősi módszerekhez. Erre hívta fel a figyelmet a Ripost olvasója, akit a fotókon szereplő, döbbenetes látvány fogadott, amikor hazaért váci lakásához.

Egyből értesítettem a 112-t. Ugyan a lakásba a keresztpántos zár, valamint feltehetően a házőrző kutyám ugatása miatt nem tudtak bejutni, így fotók és rendőri jelentés készült

– mondta a Ripost-nak a fiatal lány, aki úgy tudja, nem ez az első eset a környéken.

Ezzel a durva módszerrel dolgoznak a betörők, a rendőrség nyomoz

Eltörik a zárat és nyílik az ajtó

A napokban nemcsak a váci buszpályaudvarnál akartak hasonló módszerrel betörni egy lakásba, hanem a Földváry téren is. Ott ki is rabolták a tulajdonost.

Egy nagymama járt pórul. Tudomásom szerint nem kevés pénzt vittek el tőle

– mesélte lapunknak a váci fiatal.

Ezzel a durva módszerrel dolgoznak a betörők, a rendőrség nyomoz 1
Fotó: Facebook

A módszer újbóli felbukkanását megerősíti a rendőrség felhívása is, miszerint nemcsak Vácon, hanem Budapesten is próbálkoznak a rossz fiúk a zártöréses technikával. Egy fekete ruhás férfi is így akart kirabolni egy lakást.

„Egy ismeretlen március 20-án 11 óra 40 perckor egy Üllői úti társasház egyik lakásába megpróbált bejutni úgy, hogy az ajtó zárszerkezetét eltörte, azonban a lakásba nem sikerült bemennie. A férfi 40-50 év körül, körülbelül 170 centiméter magas, erős testalkatú. Barna bakancsot, fekete nadrágot, fekete kabátot, valamint fekete sapkát viselt”

– írta a rendőrség felhívásában.

Ezzel a durva módszerrel dolgoznak a betörők, a rendőrség nyomoz
Fotó: Police.hu

Nem kell minden zárat lecserélni

A szakember szerint a zárbetéteket célzó támadások számos fajtája ismert, amelyek csak jó minőségű ajtózárakkal védhetők ki!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Bróker Marcsika lánya: szívesen beszélgetünk a kialakult botrányos helyzetről…

info

Robbanóanyagokat és robbanószereket gyűjtött (Videó)

Géza

Hét lúzere: Részegen, jogsi nélkül vezetett, és még drog is volt nála

Mazsi