Főoldal > Hírek > Szabadidő > Állatvilág > Ezt üzente Koko, a beszélő gorilla az emberiségnek – VIDEÓ
Ezt üzente Koko, a beszélő gorilla az emberiségnek - VIDEÓ

Ezt üzente Koko, a beszélő gorilla az emberiségnek – VIDEÓ

Hirdetés

Koko egy 44 éves nős­tény sík­vi­déki go­rilla, aki vi­lág­szerte azzal vált is­mertté, hogy tö­ké­le­te­sen tud kom­mu­ni­kálni jel­nyelv se­gít­sé­gé­vel. Most üzent az em­be­ri­ség­nek!

 

Koko az elmúlt évtizedekben az emberi jelnyelv elsajátításában magasabb szintre ért el, mint bármely állat eddig, amivel kísérleteztek. A gorilla jelenleg mintegy 1000 fogalom jelét képes használni, és megközelítőleg 2000 angol szót ért meg. De saját szóösszetételeket is tud alkotni, ha nem ismeri olyasmit akar kifejezni, amire nem tanult jeleket – olvasható a Kokóról gondoskodó Gorilla Alapítvány honlapján.

Emberi látogatóival általában ő maga kezdeményezi a beszélgetést, amelyekben leggyakrabban 3-6 szóból álló állító mondatokat fogalmaz meg.

A közelmúltban megtartott párizsi klímacsúcs előtt, a biológiai sokszínűség fennmaradásáért küzdő Noé nevű környezetvédő szervezet kérésére kifejtette, hogy mit gondol a Föld pusztításáról és egy rövid üzenetben cselekvésre szólította fel az embereket.

Az üzenetben Koko elmondja, hogy szereti az embereket és a Földet, de az emberek buták és sír miattunk. Sietni kell, hogy a Földet meggyógyítsuk, segítsünk rajta és megvédjük. A természet figyel minket– tette hozzá az emberiségnek szóló üzenetében Koko.

Koko 1971-ben született a San Franciscó-i állatkertben és már egészen fiatal korában elkezdett vele foglalkozni Dr. Francine Patterson pszichológusnő, akinek segítségével az évek során elsajátította jelbeszédet. Emellett megtanult fúvós hangszereken játszani, festeni és orrot fújni. Lazításképpen pedig szívesen néz filmeket. Koko előtt a gorillák intelligenciájáról igen kevés ismeretünk volt. Szellemi, fizikai és nyelvi fejlődésük megfigyelése felbecsülhetetlen információkkal segítette az emberszabásúakkal kapcsolatos kutatásokat.
Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: