Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezt teszi a házasságoddal egy üveg bor!
Életmód hírek

Ezt teszi a házasságoddal egy üveg bor!

A Mi­chi­gani Egye­tem ku­ta­tói kü­lö­nös össze­füg­gést fe­dez­tek fel a bo­ro­zás és a há­zas­ság kö­zött!

Azok a párok, akik együtt isznak, együtt is maradnak: egy üveg bor megosztása a kapcsolatot is boldogabbá teszi. Legalábbis ezt állítják a Michigani Egyetem kutatói, akik a legjobb ürügyet szolgáltatják, ha ma este ki szeretnél nyitni egy palack bort.

Ezt teszi a házasságoddal egy üveg bor!
forrás: Pinterest

A tanulmány szerint azok a párok, akiknek azonosak az ivási szokásaik, boldogabbnak vallják magukat, mint ahol csak az egyikük fogyaszt alkoholt. Különösen a nők válaszolták azt, hogy elégedetlenebbek a kapcsolatukkal, ha a párjuk nem iszik alkoholt, ők viszont igen. Az eredményt viszont nem befolyásolta maga az ivás: azok is  boldogabbak együtt, akik mindketten antialkoholisták.

Dr. Kira Birditt, a tanulmány szerzője bevallotta, hogy a jelenség okát még nem bizonyították, de a magyarázat logikus:

Arra gondolunk, hogy azok a párok, akik több szabadidős tevékenységet végeznek együtt, azoknak a házassága is jobb.

A kutatásban 10 éven keresztül követték 2767 pár házasságát, akik átlagosan 33 éve keltek egybe és kétharmaduknak ez az első házassága. A résztvevőket rendszeresen kikérdezték az kapcsolatukról, az egészségügyi állapotukról és az alkoholfogyasztási szokásaikról.

A résztvevő párok 50%-ában mindkét fél fogyasztott alkoholt. Ahol nem egyeztek a szokások, ott főként a férjek ittak, de ez a párkapcsolatban sokkal kevésbé okozott problémát, mint ott, ahol a nők szerettek borozni. Ami meglepő viszont, hogy ezeknél a pároknál a nők voltak elégedetlenebbek a kapcsolattal.

Ezt teszi a házasságoddal egy üveg bor! 2
forrás: Pinterest

A közös borozás jót tesz, a mértéktelenség nyilván nem

A kutatásban nem azt vizsgálták, hogy mennyit ittak az emberek, hanem hogy ittak-e egyáltalán alkoholt. Dr. Birditt szerint ugyanis a “baby boom”-generáció sokkal megengedőbb az alkoholfogyasztással szemben és a párok szokásai egymásra is befolyással vannak. Ha tehát a pár egyik tagja le szeretne szokni az ivásról, akkor azt a másiknak is meg kellene tennie.

A kutatási eredmények elemzésekor azt találták, hogy a részvevők közül a férfiak 20%-a, a nőknek pedig a 6%-a küzdött alkoholproblémákkal, azaz ha orvosi értelemben még nem alkoholisták, nagyivóknak akkor is biztosan nevezhetjük őket. A nagyivóknak pedig közismerten kapcsolati, pláne párkapcsolati problémáik vannak az alkohol miatt, ezért emiatt további kutatásokat szeretnének folytatni.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Szép, okos, tehetséges – egyébként epilepsziás

info

Hét gesztus, amiből tudod, hogy hazudnak neked

Mazsi

Nyúl vagy tojás? A Húsvét hagyományai

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------