Főoldal » Ezt te sem gondoltad volna! 3 ok, amiért a szúnyogok mindig beléd csípnek!
Életmód hírek

Ezt te sem gondoltad volna! 3 ok, amiért a szúnyogok mindig beléd csípnek!

A nyári szezonban a szúnyogok mindig lesben állnak és az igazság az, hogy egyes emberek nagyobb valószínűséggel válnak az áldozataikká, mint mások. Mindig van valaki, akit jobban támadnak, nem számít, hogy van-e rajta riasztó szer vagy sem.

A nap végén azt látod, hogy tele vagy csípésekkel. Úgy érzed, hogy te vagy az a személy, akit mindig megtalálnak, attól függetlenül, hogy körbe vagy véve a barátaiddal, akik legalább annyira “vonzóak”, mint te. Legalábbis azt hiszed.

Ha te is elgondolkodtál már azon, hogy te miért részesülsz különleges bánásmódban, akkor olvass tovább.

A szúnyogokat a bőrünkön lévő baktériumok, vagyis pontosabban a baktériumok által kibocsátott vegyületek vonzzák. A lényeg, hogy egyes tényezők hatására ez mennyire fokozott az adott személynél. A következők mindenképpen segítik a szúnyogok odavonzását.

1.) Alkohol fogyasztás

Az a verejték, amelyet alkohol fogyasztása közben kibocsát a bőrünk, különösen vonzóvá tesz minket a szúnyogok számára, állapította meg egy francia tanulmány. Egy kísérletben azt találták, hogy 3 korsó sör elfogyasztása 30%-kal növelte a csípések valószínűségét. Nem túl jó hír a kültéri szórakozóhelyeknek és a grillpartiknak.

2.) Fizikai aktivitás

Nem csak az ellenkező nem tartja vonzónak, ha sportolunk, hanem a szúnyogok is. Ellenállhatatlanná válunk számukra, hiszen nem csak, hogy fokozottabban verejtékezünk ilyenkor, de a testhőmérsékletünk is emelkedik. Minél intenzívebb a mozgás, annál jobban jönnek a vérszívók. Ez nem jelenti azt, hogy fel kell hagyni a szabadtéri sporttal, csupán extra adag szúnyogriasztót kell bevetni.

3.) Vércsoport

Az egyik vércsoporttípus nagyobb kockázatú, mint a többiek. A Rossz hír a 0-ás vércsoportúakat érinti. Egy vizsgálat kimutatta, hogy akár 83%-kal magasabb a valószínűsége annak, hogy a szúnyogok 0-ás vércsoportút csípjenek meg. Sajnos ez ellen nincs mit tenni. Egy jó adag riasztószer és talán még egy kevés extrában, majd remélni kell a legjobbakat.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Tovább növelné a kormány a fogyatékossággal élők foglalkoztatását

Géza

Bejelentették! 2018. július 1-től hatalmas változás jön a B kategóriás jogosítványoknál!

Mazsi

Ez az anyuka 3 egyszerű változtatással 50 kg-ot fogyott! Íme a titka!

Mazsi