Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ezt mondta ismerősének telefonon a csepeli gyilkos: „Nem tudom adni anyát, mert megöltem”.. Oszd meg!

Budapest — A tárgyalóterem helyett egy kórház pszichiátriai osztályán került sor annak a férfinak a letartóztatására, aki múlt hét pénteken átvágta édesanyja, Ildikó (†59) torkát, majd ahelyett, hogy segítséget hívott volna, órákig ült a nő élettelen teste mellett.

Mint megírtukdecember 21-én szinte egész nap helyszíneltek a rendőrök annál a csepeli ikerháznál, ahol a tragédia történt. Éjjel B. Krisztián (29) megölte a vele egy ingatlanban élő édesanyját. A Csepel.info szerint a tragédiához hozzájárulhatott, hogy a patikában egy hete nem lehetett hozzájutni a férfinak felírt gyógyszerhez.

– Az egyik gyerekem egy hatalmas puffanást hallott, ki is ment a ház elé, mivel azonban nem látott semmit, visszajött. Az anyuka aranyos volt velünk mindig, a fia azonban sokszor nem is köszönt. Azt hallottam, a gyilkosság után felhívta egy ismerősük telefonon és Ildikót kérte a telefonhoz. Krisztián azonban közölte: „Nem tudom adni anyát, mert megöltem” – szörnyülködött a szomszéd.

Az ismerősök véleménye megoszlik B. Krisztiánnal kapcsolatban. Van, aki csöndes, békés férfinak írja le, mások azonban már jó ideje sejtették, hogy komoly mentális betegséggel küzd.

– Krisztiánt ritkán láttuk az utcán, az édesanyja szerzett be mindent, amire szükségük volt. Amikor nagy ritkán felbukkant, udvariasan köszönt, váltottunk pár szót, aztán már sietett is el, látszott rajta, hogy nem igazán akar beszélgetni. Agressziót vagy zavartságot azonban én nem láttam rajta – árulta el a Blikknek egyik ismerőse.

Egy másik helybéli idősebb nő ezzel vitába szállt, ő ugyanis úgy látja: kódolva volt a férfi személyiségében, hogy előbb vagy utóbb valami végzetes tettre szánja el magát.

– Azt mesélte, hogy ő csak éjjel szeret fent lenni, mert akkor a csillagok és a hold különös jeleket küld neki. Meg hogy ő híres író, de csak akkor tud alkotni, ha sugallatot kap fentről. Az édesanyjával három éve költözött ide. Ildikó nagyon kedves nő volt, mindenki szerette a környéken. Nagyon sajnálom, hogy pont az fordult ellene, akit a világon a legjobban szeretett – sírta el magát az idős nő.

Ildikóék szomszédja is hasonlóan jó véleménnyel van az áldozatról, Krisztiánról pedig azt gondolja: nem mentális betegségben szenved, hanem csak lusta dolgozni, és inkább az anyjával tartatta el magát.

Kényszergyógykezelés vár rá?

A bűncselekmény után B. Krisztián nem börtönbe, hanem az egyik fővárosi kórház pszichiátriai osztályára került. Nem kizárt, a bíróság végül börtön helyett kényszergyógykezelésre ítéli az anyagyilkost.

Forrás: blikk.hu

Hasonló hírek

Telefonos csalók! Olvasd el és fogadd meg a rendőrség tanácsait! Oszd meg!

Géza

Szomorú hír: Kiemelkedően sok halálos baleset a hétvégén..

Géza

Illegális migránsokat tartóztattak fel tegnap éjjel Baranyában

Géza