Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ezt mondta a MOM Sportközpontnál elhunyt kislány édesanyja: „Egy papírt hagytak a gyerekeim helyett”

Budapest — Egy héten belül három gyermekétől kellett búcsúznia D. Anitának.

Nyolcéves kislánya a MOM Sportközpont tetején gyújtott tűzben vesztette életét, két fiát pedig pénteken a gyámügy vitte el. Az anya állítja: minden erejével azon lesz, hogy visszaszerezze Dominikot (11) és Krisztofert (13).

– Egy papírt hagytak a gyerekeim helyett. – zárta rövidre a beszélgetést Anita, aki azt mondta: nem akar nyilatkozni, mert esetleg ezzel ártana a fiúknak.

Információink szerint a gyámügy illetékesei péntek délelőtt kopogtattak a család házánál: a kiskamaszok csak pár percet kaptak, hogy elbúcsúzzanak anyjuktól, és összeszedjék a legszükségesebb holmijaikat. A két fiú sírva szállt be az autóba, amely a gyermekotthonba vitte őket. 

Az anya a tragédia utáni napon fiaival, Dominikkal (11) (képünkön balra) és Krisztoferrel (13) /Fotó: Isza Ferenc

Értesülésünk szerint a gyerekek családból való kiemelését a rendőrség ifjúságvédelmi osztálya kezdeményezte. Döntésükben többek között szerepet játszhatott, hogy az anya nem kérte pszichológus segítségét a tragédia feldolgozásában, illetve az apa is azt állította: nincsenek nála jó helyen a fiúk.

Úgy tudjuk: az anya egy héten kétszer beszélhet telefonon a tinikkel, és egyszer meg is látogathatja őket. Anita szombaton megy is hozzájuk.

A gyerekek ebben a fabódéban gyújtották a végzetes tüzet /Fotó: BM OKF

Mint megírtuk, hétfő délután két kisgyerek, miután anyjuk elment dolgozni és egyedül hagyta őket, bejutott a MOM Sportközpont egyik lezárt területére, és ott egy használaton kívüli faházban tüzet gyújtottak. A hirtelen fellobbanó lángok elől a Zselyke (†8) már nem tudott elmenekülni, Dominik azonban az utolsó percben az ablakon át kiugrott, és segítségért kiabált. Ezt hallotta meg egy közelben lévő étterem személyzete és több vendég is, akik azonnal felrohantak. Betörték az ajtót, de a gomolygó füst és a lángok miatt nem tudtak bemenni a bódéba. Zselykét végül a tűzoltók hozták ki. A mentők hosszú ideig harcoltak a kislány életéért, megmenteni azonban sajnos már nem tudták.

Zselyke (†8) nem élte túl a tűzvészt, hiába harcoltak életéért

Folyik a rendőrségi nyomozás

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben. Szakértők bevonásával vizsgálják többek között, hogy miként keletkezett a tűz a fabódéban, és azt is, hogyan került a gyerekekhez gyufa vagy öngyújtó.

blikk

Hasonló hírek

Itt a sokkoló videó a brutális magyar kamionbalesetről

Mazsi

Figyelem! Veszélyes lehet! A Budapest, pesterzsébeti rendőrök keresik Horváth Csabát! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Elindult a viharjelzés a Balatonon és már az első nap menteni kellett a vízirendőröknek

Géza