Image default
Külföld

Ezt jól megkapta! Így vélekednek a franciák a vezetőjükről

13 hónapja iktatták be hivatalába Emmanuel Macront, Franciaország 25. elnökét. Egy éve még mindenki arról beszélt, hogy ilyen széleskörű támogatása még egyetlen francia elnöknek sem volt. Egy friss felmérés szerint a korábbi rajongás enyhén szólva is alábbhagyott.

Egy francia hetilapban megjelent reprezentatív felmérés szerint Emmanuel Macronról már csak az emberek 40 százalékának van pozitív véleménye. Ez egy százalékponttal kevesebb, mint az ezt megelőző hónapban, és ez egyben azt is jelenti, hogy soha ennyire népszerűtlen nem volt a francia elnök. A felmérést publikáló lap azt írja, hogy az egyre nagyobb népszerűtlenség annak tudható be, hogy az emberek arrogánsnak és beképzeltnek látják a vezetőjüket – írja a Welt.

Érdekesség, hogy különösen a 65 év feletti korosztály csalódott az elnökben, habár a tavalyi választásokon még ők voltak azok, akik a legnagyobb százalékban szavaztak a fiatalos Macron politikájára. A legutóbbi közvélemény-kutatás során ebben a korosztályban már csak 38 százalék mondta, hogy újra Macronra szavazna. Ez nyolc százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az ok pedig az lehet, hogy a francia elnök megemelné a nyugdíjak adótartalmát.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kárpátaljáról 500 újoncot soroznak be idén ősszel az ukrán hadseregbe

Géza

Újabb tragikus baleset: 5 ember meghalt, árván maradt egy kisfiú

Mazsi

Anglia hadihajókkal várja a migránsokat

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------