Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezt jól megkapta! Így vélekednek a franciák a vezetőjükről
Külföld

Ezt jól megkapta! Így vélekednek a franciák a vezetőjükről

13 hónapja iktatták be hivatalába Emmanuel Macront, Franciaország 25. elnökét. Egy éve még mindenki arról beszélt, hogy ilyen széleskörű támogatása még egyetlen francia elnöknek sem volt. Egy friss felmérés szerint a korábbi rajongás enyhén szólva is alábbhagyott.

Egy francia hetilapban megjelent reprezentatív felmérés szerint Emmanuel Macronról már csak az emberek 40 százalékának van pozitív véleménye. Ez egy százalékponttal kevesebb, mint az ezt megelőző hónapban, és ez egyben azt is jelenti, hogy soha ennyire népszerűtlen nem volt a francia elnök. A felmérést publikáló lap azt írja, hogy az egyre nagyobb népszerűtlenség annak tudható be, hogy az emberek arrogánsnak és beképzeltnek látják a vezetőjüket – írja a Welt.

Érdekesség, hogy különösen a 65 év feletti korosztály csalódott az elnökben, habár a tavalyi választásokon még ők voltak azok, akik a legnagyobb százalékban szavaztak a fiatalos Macron politikájára. A legutóbbi közvélemény-kutatás során ebben a korosztályban már csak 38 százalék mondta, hogy újra Macronra szavazna. Ez nyolc százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az ok pedig az lehet, hogy a francia elnök megemelné a nyugdíjak adótartalmát.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Lövöldözés volt Ankarában, többen meghaltak

Edit

Újabb halott hegymászókat találtak a malajziai csúcson

info

Heves orosz légicsapások voltak Szíriában

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------