Image default
Külföld

Ezt jól megkapta! Így vélekednek a franciák a vezetőjükről

13 hónapja iktatták be hivatalába Emmanuel Macront, Franciaország 25. elnökét. Egy éve még mindenki arról beszélt, hogy ilyen széleskörű támogatása még egyetlen francia elnöknek sem volt. Egy friss felmérés szerint a korábbi rajongás enyhén szólva is alábbhagyott.

Egy francia hetilapban megjelent reprezentatív felmérés szerint Emmanuel Macronról már csak az emberek 40 százalékának van pozitív véleménye. Ez egy százalékponttal kevesebb, mint az ezt megelőző hónapban, és ez egyben azt is jelenti, hogy soha ennyire népszerűtlen nem volt a francia elnök. A felmérést publikáló lap azt írja, hogy az egyre nagyobb népszerűtlenség annak tudható be, hogy az emberek arrogánsnak és beképzeltnek látják a vezetőjüket – írja a Welt.

Érdekesség, hogy különösen a 65 év feletti korosztály csalódott az elnökben, habár a tavalyi választásokon még ők voltak azok, akik a legnagyobb százalékban szavaztak a fiatalos Macron politikájára. A legutóbbi közvélemény-kutatás során ebben a korosztályban már csak 38 százalék mondta, hogy újra Macronra szavazna. Ez nyolc százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az ok pedig az lehet, hogy a francia elnök megemelné a nyugdíjak adótartalmát.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Álommeló! 16500 eurót fizetnek annak aki két hónapig az ágyban marad

Mazsi

Az európai nők váltak a terroristák új célpontjává

Géza

Az erőszakos migránsok nyugdíjba küldték a kölni rendőrkapitányt

Mazsi