Hirmagazin.eu
Főoldal » Ezt az 5 lépést meg kell tenned, ha érzelmileg magadra hagytak gyerekkorodban
Egészség - betegség

Ezt az 5 lépést meg kell tenned, ha érzelmileg magadra hagytak gyerekkorodban

Napjainkban nem csak a számítástechnika fejlődik rohamos tempóban, hanem például a pszichológia is, ha nem is annyira gyorsan, de ezen tudományág képviselői is egyre jobban rálátnak az emberi lélek szövevényes problémáira, a generációk közötti konfliktusokra, az érzelmi traumák hátterére, és azok begyógyítására is több hatékony módszer létezik.

Jonice Webb specialista most elárulja, hogy miként kell ezen traumákat, sebeket begyógyítani!

“Képzelj egy gyereket, aki egy emberekkel teli lakásban nő fel. Képzeld el, hogy ez a gyerek a szíve legmélyén tudja, nem szabad semmit kérnie. Ezt onnan tudja, hogy már többször megfogalmazta a kéréseit, de válaszra sem méltatták. Képzeld el, hogy ez a gyerek, aki mindig körül van véve emberekkel, a szíve mélyén tudja, hogy nem szabad kimutatnia az érzéseit, hiszen ahányszor kérni akart valamit, szenvedés következett be az életében.

Éppen emiatt már tudja, hogy:

  • nem kérhet semmit
  • nem jó az, ha valamire szüksége van
  • nem jó, ha beszél
  • nem jó, ha érez

És így jutunk el oda, mikor kijelenthető, hogy a gyerek érzelmileg egyedül maradt. Persze nem minden esetben ilyen egyszerű a helyzet, nem mindig állapítható meg ilyen konkrétan az érzelmi elszigetelődés, vannak bonyolult átmenetek is a határvonalak között. De végső soron egy következtetés mindenképp levonható az előbb leírtak szerint a gyerekre vonatkozóan: mégpedig az, hogy ő nem számít, az ő akarata nem érvényesülhet” – mondja a szakember.

Jonice Webb szerint, szerencsére vannak pozitív példák, olyan fiatalok, felnőttek, akik képesek voltak lebontani magukban a gyerekkoruk érzelmi elhagyatottságát, és sikeresen tovább léptek.

Azok, akiknek ez nem sikerült, most Jonice Webb elárul 5 lépést, amit ha követnek, jobbá, teljesebbé válhat az életük.

1. Fogadd el az elfogadhatatlant

Neked is jogod van ahhoz, hogy elérd azt, amit szeretnél, amit akarsz az életben. Az akarás az nem a gyengeség egyik jele, hanem egyszerűen az élet velejárója. Nem szabad szégyellned a szükségleteidet, a vágyaidat, hanem épp ellenkezőleg, el kell fogadnod, örülnöd kell azoknak.

2. Az ellenségeidet tedd meg barátaiddá

Ahhoz, hogy meggyógyulj, elfeledd a múlt sérelmeit, el kell érned, hogy az ellenségeid, vagy azok az emberek, akikre haragszol, részesei legyen az életednek. Mond el nekik az érzéseidet, a vágyaidat, törekedj baráti viszony kialakítására.

3. Szerezd meg, amit nem engedtek meg, hogy a tied legyen

Most tégy pontot a múltadra, és kezdj el azon dolgozni, amivel mindig is foglalkozni szerettél volna. Változtasd meg a szemléletedet, alakíts ki új kapcsolatokat és rendezd a viszonyod a családtagjaiddal is, mert az álmaidat csak így tudod megvalósítani.

4. Tudd meg, hogy ki vagy valójában

Tartozol annyival magadnak, hogy megismered önmagad. Lehet, hogy azt mondták gyerekkorodban, hogy ez nem fontos, de ez nem így van, hiszen ismerni önmagunkat nem csak elengedhetetlen, hanem felelősség is. Csak ennek tudatában építheted stabil alapokra az életedet.

5. Nyisd ki a szíved lakatját

Ahhoz, hogy boldog, őszinte és hiteles életet élhess, meg kell tenned olyan dolgokat, amelyeket korábban nem mertél, pedig nagyon szerettél volna. Az eszed helyett most a szívedre hallgass, és fedezd fel ezt a csodálatos világot.

 

filatropikum.com

Hasonló hírek

Újabb kórházi osztályokon van látogatási tilalom

Edit

Az alkáli só csodaszer lehet?

info

Ez is lehet az álmatlanság oka!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!